”Karlskrona har saker att jobba på men vore kul att möta dem nästa år”

Pär Lindholm, första träningen avklarad i den här härliga veckan med slutspelet som börjar på Torsdag. Hur är känslan och stämningen i truppen?
– Riktigt bra. Vi hade två fyspass igår men det kändes ändå som att det var riktigt bra fart på isen idag. Det enda man går runt och tänker på nu är första matchen på Torsdag så det är riktigt lätt att hitta motivationen till de tunga passen just nu.
Ni har ju alla spelare tillgängliga och det skapar ju en enorm konkurrenssituation på träningarna, det måste vara väldigt bra för er som lag och ökar väl kvaliteten på era träningar?
– Det driver väl upp det ett snäpp till. Man måste ta i varje sekund av träningarna och man kan inte luta sig tillbaka och känna att man har en trygg plats. Sen är det ju också bra att ha en bred trupp när det kommer skador, vilket det gör. För det kommer inte komma ifrån. Men det känns som att vi har den bredaste truppen i serien.
Vilken match följer du ikväll?
– Det blir nog faktiskt en filmkväll ikväll. Haha, nej men det är klart man kommer att hålla koll på hur matcherna går. Men jag kommer nog inte kolla på hela matcherna.
På tal om att följa matcher. VIK – KHK, de matcherna följer du väl?
– Ja men det är ju skitkul. Såg matchen igår och det är roligt att Karlskrona kan vinna en sån match och nu har dom ju matchboll på hemmaplan. Dom har ju som nästan alltid varit bäst när de är uträknade och kommer underifrån och nu har de ju fördel så vi får se om dom lyckas knipa det eller tar det i match fem.
Det är väl rätt sjukt att lilla Karlskrona är sextio minuter från SHL?
– Ja det är rätt sjukt, haha. Men sen är det ju så att dom har väldigt mycket att jobba på i föreningen också ifall dom skulle gå upp. Det är klart att det blir en stor uppsving för hockeyn där nere och det skulle vara riktigt kul att möta dem nästa år.
Jonathan Pudas, back i Karlskrona, har ju du spelat med. Det är folk som vill se honom i Skellefteå nästa år, vad har du att säga om honom?
– Ja han är en jättebra kille utanför isen, väldigt spelskicklig. Kanske liten till växten men löser situationer på ett bra sätt lite som våran Nisse Burström. Han löser situationer med finess istället för styrka. Han kanske hade ett lite tyngre poängmässigt år förra året men i år har det lossnat och han hade väl tre assist i går tror jag.
Nu har VIK anmält Bergström och Karlskrona går ut i media och säger att de kommer att kontra med anmälningar från deras sida också. Det är väl kanske inte det man vill ha i en sån här häftig matchserie?
– Har dom gjort? Det vill man ju verkligen inte ha. Med två matcher kvar så tycker jag att det ska avgöras på isen. Situationen med Urbas och Bergström ser ut som en krock och jag känner Bergström som kille och han skulle aldrig medvetet försöka köra över någon sådär. Jag har vevat igenom situationen några gånger och tycker inte det är något fult.

 

1 kommentarer

  1. Pingback: ”Karlskrona har saker att jobba på men vore kul att möta dem nästa år” | Elithockeybloggen | KHK Focus

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *