Luleå eller Brynäs.

Då kan vi konstatera att ett av tre möjliga motstånd i kvartsfinalen är eliminerade. Detta då Djurgården får ta semester och ladda för nästa säsong när man ikväll besegrades av Luleå med 1-3 på hemmaplan. Det kommer att bli Brynäs eller Luleå som på Torsdag befinner sig i borta-båset i Skellefteå Kraft Arena.,

Och det mesta pekar mot att det blir Luleå. För Färjestad BÖR vinna på hemmaplan imorgon och eftersom Brynäs varit väldigt svaga på bortaplan i år så stärks de känslorna. Och aj.. Aj, aj, aj. Jag tror inte att något lag passar Skellefteå sämre än vad just Luleå gör. Inte för att dom är det bästa laget, långt ifrån. Men för att i ett derby så faller skicklighet bort och matcherna avgörs istället med andra faktorer. Och jag tror att Luleå isånafall med stor sannolikhet kan vinna den matchserien.

Men än är inget klart, och bara för att jag skriver att jag tror på att Färjestad vinner imorgon så kommer väl Brynäs att gå och vinna. Så vi tar mer om kvartsfinalen när det är helt klart.

Det har ju även spelats matcher i ”slutspelsserien” och ja, vad ska man säga…. Man upphör aldrig att förvånas över hur Malmö viker ner sig år efter år.

Malmö Redhawks – Björklöven IF 0-2.
Malmö hade ikväll chansen att haka på i kampen om en topp tre placering men man föll ännu en gång. Med ett på papperet fleeera klasser bättre lag och med kniven på strupen så gör man ännu en tragisk insats. Även om man spelmässigt var det bättre laget i åtminstone de första trettio minuterna så har man absolut noll självförtroende i de avgörande lägena och direkt Björklöven sätter sitt ologiska 0-1 mål så ser det ut som att man ger upp, fanns ingenting i kroppspråket på spelarna som visade att man ville vända matchen utan det såg ut redan vid första målet som att man gett upp. Jag vet inte riktigt vad som är fel i Malmö och ska inte försöka mig på någon analys av det heller, men en mental tränare för varje spelare känns väl på sin plats.
Nu får Malmö bryta ihop och komma igen nästa år, för det här grejar dom inte.
MEN Björklöven, vilken säsong man gör. Oavsett hur de spelar resten av året och hur långt det bär så förtjänar laget att hyllas.
Rögle BK – Vita Hästen 2-1 straffar.
En riktigt tråkig match som aldrig riktigt tände till, och då är det logiskt att det går till straffar. Marcus Pettersson gör en stabil insats, bör sägas.
Nu är Rögle serieledare och kommer att ta en av de tre platserna till kvalet, och bannemig så lär dom väl på något sätt tråckla sig upp i SHL också…..
BIK Karlskoga – Mora IK 0-3
Karlskoga har en jobbig säsong bakom sig där de nog aldrig kunnat spela med fullt lag och man har bland annat haft en sjuk mängd hjärnskakningar och avstängningar. Ikväll så tog det ut sin rätt när Mora knep tre poäng och hakade på toppstriden. För Karlskoga så är nog säsongen också över, det får vi ställa in oss på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *