Norman, Öhman & Zackrisson. Tre förväntansfulla spelare.

I varje lag så finns det olika roller för spelare och alla är viktiga på sitt sätt, från materialförvaltare till tränare till poängkungen. Och man kan väl minst sagt säga att trion Norman, Öhman och Zackrisson är tre spelare med olika uppgifter i laget och styrkor som spelare.
* Anton Öhman är en ung, coming star, som i år fått prova på spel i SHL i allra högsta grad och i sina framträdanden så har han varit väldigt stabil och bjudit publiken på en hel del fina individuella prestationer. I slutspelet så kommer Öhman kanske inte att få så stor roll i matcherna men han är fortfarande lika viktig som alla andra då han på träningar bidrar med högt tempo och även om många kanske inte förväntar sig att han ska få någon speltid i slutspelet så kommer Wallson att spela det bästa laget, och visar Öhman framfötterna så kan han komma att peta någon av de mer självklara backarna. Detta medför att ingen på träningarna kan glida runt och vara säker på sin plats.
– Tanken är väl att jag ska vara med och träna här och sen spela matcher i J20. Vi börjar ju närma oss slutspelet även med det laget så det kommer bli häftigt.
Blir det dubbla guld?
– Haha nej det blir trippla såklart. Med a-laget, med j20 och sen med j18!
Underbart! Men tillbaka till det som händer just nu, det är fyra dagar kvar till att slutspelet börjar och träningarna börjar bli riktigt hårda. Märks det i laget att det är nära nu, att något är på gång?
– Jo nu trycker vi på, på träningarna. Farten har blivit riktigt hög, även om vi haft hög fart i spelet hela året men nu är det än värre. Det här är ju bästa tiden på hela säsongen så det är jättekul!

* Patrik Zackrisson, tillhör till skillnad från Anton Öhman den här skara spelare som förväntas bära laget i slutspelet och i de tuffa matcherna vara tungan på vågen och skillnaden mellan vinst och förlust. Och ”Zacke” har under säsongen växlat upp, efter en inte allt för imponerande start så har han den senaste tiden varit en av lagets bästa spelare och tillsammans med super-förvärvet Janne Pesonen och College-spelaren Andrew Calof så bildar han en av seriens hetaste kedjor.
– Vi har en kanonstämning i laget just nu, det har det varit hela året i och för sig men alla är sugna på att det ska dra igång.
Vanligtvis så vet man en dryg vecka i förväg vilket lag man ställs mot i slutspelet, nu kommer ni att få veta vilka ni möter som bäst tre dagar innan. Hur påverkar det er?
– Vi har ju mött alla lag fem gånger under säsongen. Och det är ju inte precis första säsongen som lagen stött på varandra heller. Vi vet att, oavsett vilka vi möter, hur vi vill spela. Och oavsett vilket lag det blir så är vi väl förberedda.
Lite mer avslappnad fråga då Zacke, såhär i slutspelstider så brukar ju lagen gå ihop och avstå från att raka sig vilket brukar leda till härliga slutspelsskägg. Vilka har bäst och sämst slutspelsskägg i erat lag?
– Haha oj. Ja vem har vi. ”Widde” (Daniel Widing) kan jag tänka mig få ett bra slutspelsskägg. Sämst är nog jag och Aho då, haha!

* John Norman, är också en oerhört viktig spelare på sitt sätt. Han är inte den spelaren som ska göra massa poäng och avgöra matcher med mål. Men med sin skridskoåkning, med sitt hårda jobb och med sin inställning så kan han ändå avgöra matcher på sitt sätt, och med det menar jag att han kan åka sönder ett motståndarförsvar, checka sönder deras backar och vara en vagel i ögat på motståndarlagets stjärnspelare. En viktig rollspelare som få hyllar men som förtjänar att lyftas.
– Alla är ju taggade på att börja nu. Det är ju det här man längtar efter hela året. Det känns riktigt bra därute och alla är sugna på att komma igång.
Nu kommer ni inte att veta vilka ni möter förrän imorgon, kanske ikväll, påverkar detta eran uppladdning på något vis?
Nä men två dagar är väl ganska mycket ändå. Vi fokuserar ju mest på vårat spel och att vi ska fortsätta med vårat spel. Det är vårat huvudfokus, sen får vi se vilka möter.
Vilken match följer du ikväll?
Jag vet inte, har inte hunnit tänka på det än. Men det blir väl att byta mellan matcherna och försöka se båda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *