Nu skall detaljer slipas. Träningsrapport.

I en isande kall ishall så har jag nu stationerat mig med datorn. Ja idag tränar laget i C-hallen p.g.a byte av reklam på isen i a-hallen.

* Först ut på isen är de båda målvakterna samt Rob Schremp och Martin Sevc. De tre förstnämnda drillas av Krister Holm i ena zonen samtidigt som Klockare kör hårt med Martin Sevc i motsatt zon. Klockare och Sevc övar på kombinationer i försvarszonen efter att backen hämtat upp puck bakom mål, Klockare försöker få Sevc att hitta lösningar innan han hittat puck och får en massa pushande ord från Klockare.
Den här tiden på året är ju kanske den tjeckiske backens bästa tid, då han är känd för att alltid höja sig och spela sin bästa ishockey i tuffa slutspelsmatcher och känslan är att han även i år kommer bli den back som vinner matcher åt Skellefteå.

* Klockare fortsätter att köra hårt med Sevc som nu får åka ”idioten”, en välkänd och ökänd skridskoövning som alla ishockeyspelare någon gång tvingats köra.

* Alla spelare är på isen och ingen bär den röda tröjan vilket bör innebära att alla spelare anses vara i spelbart skick. Och då är det svårt att inte se vilken fantastisk konkurrens-situation som uppstår när man är 24 spelare och fyra stycken inte kommer att få dressa om på Torsdag. Men i ett slutspel så är det viktigt att ha en bred trupp och Skellefteå kan nog inte vara mer nöjda med sin situation.

* Man börjar med att ställa sig i tekningscirklarna och värmer upp med en övning där en spelare skall jaga pucken samtidigt som de övriga i femman passar runt honom. Det jublas högt när Anton Öhman blir kvar i mitten när dom blåser av övningen.

* Ni ser vilka färger spelarna bär längst ned i inlägget, återkommer med kedje-formationer när de går att utläsa.

* Man fortsätter träningen med en övning där spelarna skal slå ett enkelt pass för att sedan ta sig igenom några koner i mittzonen innan man ställs fri med målvakten. Man ser oerhört fokuserade ut och avsluten sitter allt som oftast kliniskt i kryssen.

* Övningen byts och nu kör man en 2 mot 1 övning med två snabba ”spelvändnings-situationer” i mittzonen. Calof och Pesonen imponerar och gör mål på varje avslut.
Hanses släpper in några mål i tät följd och skriker högljutt ut sin ilska. Det märks att vi är inne i den viktigaste delen av säsongen!

* Man skiftar till en övning som startar med ett 2 mot 2 läge för att sedan övergå till ett 5 mot 2 anfall.Tempot är vansinnigt högt och passningsspelet blir lite lidande. Bert höjer rösten och utlyser bättre skärpa. Efter att Bert höjt rösten så blir passningarna betydligt bättre och man bjuder på några riktigt snygga anfall.

* Martin Sevc kliver av isen efter bara tjugo minuter. Men med tanke på att han blev hårt drillad före övriga laget klev på isen så kan det tänkas att detta är förbestämt. Återkommer om detta.

* Även Adam Pettersson kliver av isen.

* Man går över till en spelövning där en femma anfaller 5 mot 3 och nu går det att se lite hur kedjorna är tänkta. Det ser överlag riktigt bra ut, även om man ibland dräller med passen så är fokusen väldigt hög och avsluten ofta väldigt distinkta.

* Nu blir det spel, 5 mot 5 över hela banan.

* Det blir lite nötning av Special teams och där ser PP-formationerna ut som följer:
PP1: Axel Holmström, Tim Heed, Janne Pesonen, Erik Forssell, Patrik Zackrisson
PP2: Sebastian Aho, Andrew Calof, Oskar Sundqvist, Martin Lundberg, Kirill Kabanov.

* Då sätter vi stopp för dagens träningsrapport då träningen snart är slut och jag ska ner och få lite intervjuer som kommer ut på bloggen inom någon timma.

* 1:a svarta kedjan: Pesonen, Zackrisson, Calof. 2:a svarta kedjan: Kabanov, Forssell, Norman. 1:a vita kedjan: Oskar Sundqvist, Pär Lindholm, Martin Lundberg, Rob Schremp. 2:a vita kedjan: Nick Sörensen, Axel Holmström, Daniel Widing,

Målvakter: Erik Hanses och Markus Svensson.

Svarta:
Backar: Martin Sevc, Niclas Burström, Erik Andersson, Fredrik Lindgren Tim Heed
Forwards: Andrew Calof, John Norman, Janne Pesonen, Patrik Zackrisson, Pontus Petterström, Adam Pettersson, Erik Forssell, Kirill Kabanov

Vita:
Backar: Anton Öhman, Anton Lindholm, Arvid Lundberg, Sebastian Aho
Forwards: Nick Sörensen, Rob Schremp, Pär Lindholm, Daniel Widing, Martin Lundberg,
Axel Holmström, Oskar Sundqvist.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *