Det finns egentligen bara i sagor.

För nio år sedan så spelade Karlskrona HK i division 3. När säsongen 2015/2016 startar så är man i Sveriges högsta liga, SHL. Det är en resa som saknar motstycke, en resa som egentligen bara finns i sagor.

När man ikväll säkrade avancemanget så var det via en bragdartad comeback i matchen, efter två perioder så låg man under med 0-1 och Fransson i Västerås mål såg ut att bli det där spöket som håller en vaken om nätterna. Men istället för att vika ned sig så kommer man ut till den sista perioden med en fantastisk inställning och körde över Västerås. Först kvitterade succéspelaren Joel Kellman, och sedan red Slava Trukhno på vågen och satte även ledningsmålet till 2-1 och resten av matchen kändes inte ens farlig då Västerås inte alls fick till det i jakten på ett 2-2 mål.

Nu är det folk som inte tycker att Karlskrona hör hemma i SHL, men helt seriöst? Om man kommer tvåa i Hockeyallsvenskan och sedan vinner en avgörande matchserie? Är inte det ett kraftigt bevis på att dom verkligen hör hemma i SHL? Jag säger välkommen! Ska bli snuskigt roligt att se vad ni kan göra nästa år i SHL. Jag längtar!

Och till de Västerås-fans som nu sörjer. Dont! Ni kommer att spela i SHL nästa år också, ni är för bra för lagen i slutspelsserien!

För nio år sedan så spelade Karlskrona HK i Division 3, för att sätta det till kontraster så heter Västerbottens division 3 lag Medle SK, Umeå Dragons, Vännäs HC U, Storumans IK, Åsele IK, Vilhelmina IK, Norsjö HC U, Malå IF. Låter det ens rimligt att något av de lagen skall spela i SHL om nio år?

Viaplay vevar nu bilder från finalen, jag ryser. Igen, KHK. Grattis!