Så säger AIKs profiler om kvällens final.

Ikväll så kan Karlskrona HK säkra avancemanget till högsta serien, och gör man det så har man stått för en smått osannolik säsong. Efter att ha tappat i stort sett alla bärande spelare från fjolårets trupp så värvade man in betydligt sämre spelare på papperet. Men man har tillsammans gått ihop och visat att ett LAG är vägen att gå. Det går inte att handplocka stjärnor med höga siffror på ett papper och förvänta sig resultat. För att lyckas så krävs det att man inte bara får in rätt spelare utan även rätt människor. Och det är just vad Skellefteå AIK gjort så bra, men nu även Karlskrona. Och nu är detta succélag sextio minuter från SHL. Man har chansen att slå in matchbollen på hemmaplan och misslyckas man så har man ändå en till chans på Torsdag i Västerås. Det ska mycket till om man ska missa detta, och med guden Patrik Galbraith längst bak så ger jag KHK riktigt stora chanser.

– Skithäftigt. Det är precis det här som hockey handlar om, små lag ska kunnas lyckas och vara i högsta serien. Det är det som är charmen med vårat land.
Lasse Johansson.

– Jag tror dom vinner ikväll, tycker dom har varit väldigt bra och jag tror att man får fira ikväll.
Sebastian Aho.

– Jävligt kul för dem och jag tror de vinner ikväll. Jag känner Kellman (Joel Kellman) och Alex, två bra spelare som båda har varit riktigt bra på slutet när det gällt.
Nick Sörensen.

Jag har alltid sagt att KHK har varit som bäst när de får slå ur underläge, och nu är de i förarsätet. Men skulle de förlora ikväll så är de ju underdogsen i nästa match i Västerås så jag tror fan man grejar det här. Vet du förresten om Alex blev avstängd?
Säger Pär Lindholm och när han en timma senare får beskedet av mig via facebook att Bergström frias så säger han:
– Kanon, han kommer säkert att avgöra ikväll!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *