Spendera lunchen på Skellefteå Kraft Arena, ni kommer inte ångra er.

Undertecknad har inte alls följt speciellt många träningar denna säsong utan har bara sett någon enstaka träning då och då. MEN, jag kan ändå utan någon som helst tvekan säga att det märks på de senaste träningarna att slutspelet väntar bakom dörren. Intensiteten, skickligheten och noggrannheten är uppskruvad och är just nu några snäpp över vad man trodde var maximalt. När man från läktaren kollar på träningarna så är det svårt att förstå att det är just, en träning. Träningspassen går nästan i högre fart än vad man gjort i matcherna under hela grundserien. Det är ytterst få missade passningar och varje liten detalj verkar ha finslipats och trimmats till perfektion, och de få detaljer som ännu inte är i sitt yttersta jobbar man stenhårt med att nu få till de sista dagarna. Man kör t.ex. stenhårt med backstjärnan Martin Sevc för att öka hans syreupptagningsförmåga, något som är viktigt när matcherna kan bli längre än tre perioder. Man kör stenhårt med målvakterna och är ute på isen med upp till en halvtimma före övriga laget kliver på.

Skellefteå AIK är redo, många har tvivlat på detta lag. Även jag. Men efter att ha följt dem under den här grundserien och se vilka höga toppar dom har men framförallt vad få dalar dom har, laget har en skrämmande hög lägstanivå, så har de konverterat mig från en ”non-believer” till en ”believer”. Det här laget är redo för tre matchserier, sju matcher i varje matchserie. De är redo för guldet. Det tredje raka.

Så ta er upp till Skellefteå Kraft Arena, njut av en god lunch på Rinkside och förpassa sedan era rumpor till någon av Skellefteå Kraft Arenas stolar och kolla på när laget tränar. Framförallt ni som tvivlar på laget, efter en träning så kommer ni inte att tvivla. Och ni kommer inte att ångra er att ni spenderade lunchen där, i promise.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *