Träningsrapport Tisdag.

(Uppdateras fortlöpande….)

Hej och till er som väljer att läsa denna träningsrapport så säger jag hjärtligt välkomna. Är det något ni undrar över så är ni ytterst välkomna att slänga in en kommentar i kommentarsfältet med er fråga.

*Precis som igår så är Martin Sevc först ut på isen tillsammans med Stefan Klockare och de kör några intensiva skridskoövningar med lite puck inblandat i en av zonerna. Martin anses alltså vara helt skadefri men dom försöker bara få upp Tjeckens syreupptagningsförmåga inför slutspelet. Och precis som igår så är ALLA spelare på isen.

* Träningen börjar med en enkel passningsövning i mittzonen där spelarna kommer i frilägen mot målvakterna.

* Man följer upp den inledande enkla övningen med en i stort sett likadan men slänger in en extra spelare i anfallet så att man alltså kommer 2 mot 0.

* Och som sista del av den här uppvärmningsövningen så kastar man in även en back så att det alltså blir ett 2 mot 1 läge. Lägen som är viktiga i slutspelet och kommer man fram till ett sådant läge i matcherna så måste det vara mål! Bert bryter övningen en stund och höjer rösten för att få bättre avslut från spelarna.

* Wallson samlar laget i mittzonen och går igenom nästa övning som blir en 5mot5 övning där fokus ligger på uppspelet i egen zon, hur man ska ta upp pucken i mittzonen och hur de sedan skall agera i anfallszonen när de är där nere. Wallson vill se att man väljer det enkla alternativet och inte tappar puckar i mittzonen och får en kontring emot sig. Betonar detta extremt mycket. ”Vi vill inte tappa pucken i vårat uppspel så att dom kommer i en kontring när vi har alla 5 spelare som tittar framåt, fokus gubbar”
Kedjan med Forssell, Kabanov och Norman ser riktigt bra ut och löser alla situationer med ett snabbt och klokt spel. Kommer Kabanov igång igen, efter en lite tung period på slutet, så kommer han att vara en avgörande spelare i slutspelet!
Även förstakedjan med Calof, Pesonen och Zacke ser ruskigt fokuserade och bra ut, men det kommer väl inte som någon nyhet..
Överlag så ser det riktigt bra ut på isen, det märks att slutspelet är nära för det brinner i ögonen på vissa och det går nästan att ta på deras fokus.

* Schremp är en riktig glädjespridare på isen och precis en sådan som kan lätta på stämningen i ett annars så känslofyllt och känsloladdat slutspel. Schremp firar varje liten grej på isen som att han hade vunnit OS-guld. Allt från en rensad puck i box play till ett mål i frilägesövning.

* Efter att man nött fem mot fem övningen en rätt lång tid så byter man till en skridskoövning där spelarna kör full fart och här glänser Norman med sin bländande skridskoteknik.

* Nu övar man på Power play igen och det är precis samma formationer igår.
Det vill säga:
PP1: Tim Heed, Janne Pesonen, Patrik Zackrisson, Erik Forssell, Axel Holmström
PP2: Sebastian Aho, Kirill Kabanov, Andrew Calof, Oskar Sundqvist, Martin Lundberg

* Man har svårt att få till det och göra mål. Men då möter man ju också Sveriges bästa Box play och målvakter, så det förklarar ju ett och annat.

* Då tackar vi för idag för nu är det dags att packa ihop datorn och börja jobba på lite intervjuer som kommer ut inom någon timma.

Målvakter: Markus Svensson, Erik Hanses
Svarta backar: Martin Sevc, Fredrik Lindgren, Erik Andersson, Tim Heed, Niclas Burström.
Svarta forwards: Rob Schremp, John Norman, Andrew Calof, Patrik Zackrisson, Erik Forssell, Janne Pesonen, , Kirill Kabanov
Vita backar: Anton Lindholm, Anton Öhman, Sebastian Aho, Arvid Lundberg.
Vita forwards:Pär Lindholm, Nick Sörensen, Pontus Petterström, Adam Pettersson, Daniel Widing, Axel Holmström, Martin Lundberg, Oskar Sundqvist

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *