Tillbaka i A-hallen.

(Uppdateras fortlöpande….)

Efter kalla träningar i C-hallen i dagarna två så är vi nu tillbaka i varma och sköna A-hallen där dagens träning skall äga rum. En nyhet för dagen är att Martin Sevc inte är ute på isen före övriga laget, tjecken har ju gått på is en dryg halvtimma före övriga laget under måndag- och tisdagsträningen och sedan endast spenderat tjugo minuter med övriga laget på isen, vilket jag ser som ett tecken på att han nu kommer att delta i hela träningen och att man fått de svar man vill få från hans individuella träningar.

* Bloggen kommer endast att kunna rapportera från träningens första fyrtiofem minuter då undertecknad skall iväg på andra åtaganden men ni kommer att hinna få läsa hur man formerar laget osv. Det lovar jag er.

* Längst ned i inlägget hittar ni i vilka färger spelarna har fördelats.

* Första övningen blir en klassisk övning där femmorna tar varsin tekningscirkel och passar runt pucken samtidigt som en spelare åker som en galning för att försöka stoppa pucken. En bra övning för att få igång ett snabbt passningsspel.

* Byter övning och kör två övningar där fokus ligger på snabba fötter genom mittzonen och sedan ett friläge mot mål. Först med avslut från slottet, följt av vinkel-avslut.
En som sett riktigt bra ut i veckan och fortsätter att göra det är Kirill Kabanov som sätter dom flesta avsluten otagbart för målvakten. Just när jag skriver det så skjuter han dock en riktig myra som Svensson enkelt räddar… Haha.

* Det ser riktigt bra ut på träningen, som vanligt, och nu när man värmt upp målvakterna så byter man till en 2 mot 2 övning där anfallande duo startar med puck i sarghörnet och skall bryta in mot mål. En situation som är väldigt viktig under matcher.

* Det blir inte många mål under 2 mot 2 övningen då de försvarande paren håller pucken långt från mål.

* Har nu uppdaterat med hur man formerar femmorna, de spelarna som står i kursiv text är de som jag tolkar står utanför laget imorgon!

* Wallson tar en kort genomgång i mittzonen och sedan fortsätter man träningen med en matchliknande övning där först en hel femma startar uppspel och anfaller mot en försvarande trio, när anfallet dör ut så kliver två ytterligare spelare in med trion och då vänder spelet och det är deras tur att hitta vägar in i anfallszonen.

* NU måste tyvärr jag tacka för idag då jag ska iväg på jobb 12.00, men jag hoppas ni fått lite klarhet i hur man tänker om laget i alla fall och vill ni följa mer från träningen så sitter Arvid Marklund från norranbloggen vid min sida och följer hela träningen.

Målvakter: Erik Hanses, Markus Svensson
Svart 1: Martin Sevc, Tim Heed, Anton Öhman; Janne Pesonen, Patrik Zackrisson, Andrew Calof
Svart 2: Fredrik Lindgren, Niclas Burström; , Kirill Kabanov, Erik Forssell, John Norman, Pontus Petterström
Vit1 : Anton Lindholm, Sebastian Aho: Martin Lundberg, Pär Lindholm, Oskar Sundqvist, Adam Pettersson
Vit2: Arvid Lundberg, Erik Andersson;Axel Holmström, Daniel Widing, Nick Sörensen, Rob Schremp

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *