1 down, 11 to go.

Efter en hektisk dag med massvis av texter, analyser och dessutom en första kvartsfinal-match så har nu lugnet börjat sprida sig. För mig så återstår det bara att sammanfatta denna match. Och vad ska man då säga?

Det var inte en perfekt genomförd match från hemmalaget, det slarvades en hel del och gästerna gavs verkligen chansen att göra detta till en jämn tillställning då de upprepade gånger bjöds på frilägen efter slarviga Skellefteå-passningar. Men längst bak i Skellefteås mål så stod Markus Svensson och räddade allt som Brynäs hade att komma med. Eller ja, nästan allt. På Anton Rödins kvitteringsmål så var han chanslös.

Andrew Calof, ja jag säger då det. Ge karln nytt kontrakt! Att kliva in i ett slutspel, sitt första på professionell nivå, och vara så dominant som han var ikväll. Att säga att det är imponerande är kanske t.o.m en underdrift. Hans 1-0 håller hög klass. Lika hög klass som hans framspelningar till både 2-1 och 3-1, även om Andrew försöker att vara ödmjuk och påpeka att det var bra avslut från hans medspelare så syns det på honom att han är riktigt glad.

De här tre spelarna tycker jag förtjänar att lyftas fram lite extra ikväll.
(Kommer att göra denna stjärn-utdelning efter samtliga slutspelsmatcher)
*** Andrew Calof.
** Sebastian Aho. Spelar efter sin storlek och gör det riktigt bra, löser de flesta situationer med en härlig finess, fick dessutom panga in ett riktigt snyggt mål i PP.
*
 

*************************************************************************************************

SAGT EFTER MATCHEN.

– Jag tycker vi gör en riktigt bra match, vi har laddat länge och tränat riktigt bra. För mig personligen så tycker jag det kändes bra.
Markus Svensson

Det är alltid skönt att få en bra start på serien!
Markus Svensson igen.

Perfect setup by ”Cally”, i closed my eyes and somehow it hitted my stick so redirected it to the net.
Kirill Kabanov

– Redirected it? He sniped it top corner!
Andrew Calof fyller i och försöker få Kabanov att erkänna att det  var ett snyggt mål.

No just redirected it. Haha! Calof is a hardworking guy who made it happen for me tonight! You heard that Cally? Now you have to talk nice about me in your next interview!
Kabanov är på skämthumör ikväll, minst sagt.

Ja jag tippade ju ett mål fel, men jag gjorde ju i alla fall ett mål!
Aho när jag säger att jag är lite besviken på honom för att han tippade fel. (Inför match så tippade Aho 4-2 till Skellefteå och att han själv skulle göra ett mål)

Men det var nog närmare 5-1 än vad det var 4-2. Lundbergs puck fick lite vingar där, men det var ju nära jag hade rätt i alla fall haha!
Aho igen.

– ”They were amazing, i mean they have been really good all year, i just had heard that in the playoffs its something special. They had a huge banner to start it off, and they were singing for i think almost the entire game. Anytime you think you might be tired, they kinda lift your spirit and give you that extra spirit when youre tired”
Andrew Calof får avsluta kvällens sagt efter matchen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *