Fyra eller fem matcher, inte mer.

Att Brynäs kan matcha seriesuveränen Skellefteå AIK råder det inget tvivel om. I en match. Men i ett slutspel så är det inte bara en match som avgör utan det är bäst till fyra. Och där så ser jag inte hur Brynäs ska kunna lyckas, och stå för en skräll som i såna fall skulle skaka om Hockey-Sverige.

När man går igenom lagen, lagdel för lagdel och spelare för spelare så är det nästan bara förstakedjan med Anton Rödin. Bill Sweatt och Greg Scott samt backarna Niclas Andersén och Tomas Slovak som jag tror skulle kunna ta en plats i Skellefteå. Gävle-laget har en, som bekant, riktigt vass förstakedja. Men kollar man på vad som kommer i de tre följande kedjorna så skrämmer det inte, varken poäng- eller spelmässigt. Och det är just den faktorn som kommer att bli avgörande. För Skellefteå kan skicka in inte bara en eller två, utan fyra formationer som allihop utgör ett hot och allihop kan avgöra matcher.
Fyra formationer som kommer att vara tungan på vågen för Skellefteå när de kommer att bärga sina fyra segrar och avancera till nästa omgång.

***************************************************************************

Tidigare möten:
Fredag 26/9

Skellefteå AIK – Brynäs 4-1 (1-0, 2-1, 1-0)
Målskyttar: Niclas Burström, Erik Forssell, Martin Sevc, Andrew Calof
Tisdag 21/10
Brynäs IF – Skellefteå AIK 1-3 (0-1, 0-2, 1-0)
Målskyttar: Andrew Calof, Adam Pettersson, Axel Holmström
Torsdag 11/12
Skellefteå AIK – Brynäs IF 2-1 (0-0, 0-0, 2-1)
Målskyttar: Martin Lundberg, Daniel Widing
Lördag 17/1
Brynäs IF – Skellefteå AIK 2-7 (0-5, 1-2, 1-0)
Målskyttar: Adam Pettersson x2, Daniel Widing x2, Erik Forssell, Axel Holmström, John Norman
Tisdag 10/2
Skellefteå AIK – Brynäs IF 5-4 str. (1-1, 1-1, 2-2, 0-0, 1-0)
Målskyttar: Tim Heed x2, Kirill Kabanov 1, Martin Lundberg 1, Axel Holmström 1

Ett stort övertag för Skellefteå som alltså tagit fjorton av femton möjliga poäng och det med en överlägsen målskillnad på 21 mål mot Brynäs 9. Om vi bryter ned de fem matcherna i perioder så ser det ut såhär.
Första perioden: 8-1.
Andra perioden: 7-3.
Tredje perioden:
6-5.
Ett tydligt övertag för Skellefteå i de två inledande perioderna, och den första perioden i synnerhet. Den jämnaste perioden har varit den avslutande perioden för Brynäs som faktiskt vunnit den sista perioden i två matcher.
Nu är detta kanske en statistik som är helt ointressant, då allt som tidigare skett raderas i ett slutspel. Men det är intressant, what so ever.
**********************************************************************************

Tre bästa poängplockare för Skellefteå i matcherna mot Brynäs:
1. Andrew Calof 5p (2+3)
2. Axel Holmström 4p (3+1)
3. Adam Pettersson 4p (3+1)

Tre bästa poängplockare för Brynäs i matcherna mot Skellefteå:
1. Greg Scott 5p (2+3)
2. Bill Sweatt 4p (3+1)
3. Jonas Nordqvist 4p (0+4)

* En notering i statistiken som är värd att tänkas på. Anton Rödin har i år inte gjort ett enda poäng mot Skellefteå och har endast varit inne på ett mål framåt kontra sex mål bakåt, en plusminus statistik som alltså landar på minus 5.

*****************************************************************************

Summa summarum så tror bloggen på en stabil 4-0 eller 4-1 seger för Skellefteå som är ett mycket bättre lag sett över alla spelare. Brynäs kommer kanske att skaka Skellefteå i början av kvällens match och möjligtvis i första hemmamatchen i Gävle. Men ju längre matchserien lider desto mer kommer Skellefteå att ta över och ganska bekvämt avancera till semifinal.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *