”Det här är mitt liv och jag har levt för sporten hela mitt liv”

Hans Wallson har sedan han kommit till Skellefteå inte fått uppleva känslan av att förlora, Kiruna-sonen Wallson har sedan han tog över Skellefteå fört laget till tre raka seriesegrar och två raka SM-guld. Efter Fredags isträning så träffade bloggen Wallson och pratade lite om Tomas Ros, Bulan Berglund och gårdagens match.

På Aftonbladet så har läsarna i en live-chat kunnat ställa frågor till Tomas Ros. Från en läsare så fick han frågan vem som är Sveriges mest hockeykunniga tränare, och Ros sa ditt namn. Tankar om det?
Vem sa det? Ros? Jag gillar Tomas Ros! Han har helt rätt, det är en bra kille, jag gillar Ros! Det är ju inte jag som ska bedöma sånt, men det här är mitt liv och jag har levt för sporten hela mitt liv. Jag känner att jag har ett bra fundament och kunskap i det jag gör, det känner jag. Men sen så kan man ju alltid utvecklas och bli bättre i det man gör. Men jag tackar för berömmen!
Igår efter matchen så sade Brynäs tränare ”Bulan” Berglund att han nu är än mer säker på att de är bättre än er och kommer att vinna matchserien, vad säger du om det?
Jag är inte förvånad, ”Bulan” har alltid sagt sådär. Även när han tränade Luleå också, sen så är det hans sätt att pumpa upp sig själv och sitt lag men det är ingenting vi fokuserar på. Men vi behövde få match ett här också efter en veckas vila, dom kommer från play-in och man är oftare lite snabbare i tanke och benen då. Jag tycker också att dom var det inledningsvis sen växer vi in i matchen. Och från och med nu så har dom ingen nytta av deras play-in matcher, men däremot så kommer vi att bli bättre och bättre.
Hur är läget i laget inför imorgon då?
Alla är tillgängliga, 15 forwards och 9 backar. Bägge målvakterna också. Pontus tränade inte idag men kommer att vara tillgänglig imorgon.Om han inte blir avstängd?
Det tar jag för givet att han inte blir. Nej men vi har ingen aning, det kan ju hända. Han är ju anmäld. Men vi får se, inget beslut har kommit än så vi avvaktar det. Men är han inte avstängd så är han spelbar.
Vad säger du om situationen då?
Jag vill egentligen inte kommentera så mycket i media, vi har instanser som sköter sådana saker och ting. Kan tycka att det är lite synd att det blir massa debatter i tidningar där folk skriker på avstängningar hit och dit, jag tycker att det hör inte till. Vi har en instans som ska sköta det här tillsammans med domarna och jag tycker låt dom sköta det så blir det bra.
Så du tycker inte man ska ta det via media?
Nej jag tycker inte att det är klass. Jag tycker man ska låta domarna, referensgruppen och disciplinnämnden att sköta det här. Det är deras jobb, vårat jobb är att spela ishockey. Dom ser vad som händer och vi har fullt förtroende för referensgruppen, domarna och disciplinnämnden och jag tycker det är brist på respekt att inte låta dom sköta det i lugn och ro.
Så du vill inte ge din syn på situationen?
Det är ju en situation som händer, det är svårt att bedöma vart den tar. Rörelsen är ju uppåt med klubban, inget snack om det. Men sen kan man ju göra bedömningar på hans reaktion också, naturligtvis. Men jag lägger inga värderingar på det eller någonting, jag litar på instanserna att dom tar rätt beslut. Jag utgår från det i alla fall!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *