Kopplar Skellefteå greppet?

Matchdag tre i 2015 års SM-slutspel är nu kommen och det är en fantastisk vårdag som Sverige bjuder på. Uppe i, annars så kalla, Norrland så har solen varit alla svartgulas bästa vän idag och med plusgrader ända upp mot 8 grader så är det lätt att förstå hur många som spenderat denna dag utomhus.

********************************************************************************

Igår kväll så stod sensationslaget Örebro för en riktig slutspelsknall som hördes ned till Skåne och upp till Kiruna när man i den sista perioden vände ett 2-0 underläge till en 2-3 vinst efter full tid. Och i Växjö dessutom. Snacka om att all press just nu ligger på favorittippade Lakers.

********************************************************************************

Dessutom så säkrade Malmö en plats till Direktkvalet till SHL, en plats som många hade tippat att Malmö skulle ta. Men det krävdes en smått otrolig avslutande omgång för att rödhökarna skulle greja det. Och nu kommer de in till en matchserie bäst av sju mot Leksand där allt kan hända och all press ligger på dalmasarna.

********************************************************************************

Nu till kvällens main-event. Matchen mellan Brynäs IF och Skellefteå AIK. Matchseriens första sammandrabbning slutade med en relativt bekväm 4-1 seger för Skellefteå, som inte alls kom upp i nivå. Men efter att ha vilat från matchspel i en vecka, while Brynäs fick spela så sent som två dagar innan matchen, så är lite slarv i passningsspelet inte något som kommer som en stor förvåning. Men nu har Skellefteå fått den där viktiga första-matchen och Gävle-laget kommer få ruskigt svårt att göra spänning av det här.

Men inte om man tror ”Bulan” Berglund som säger att han nu är allt mer säker på att Brynäs är det bättre laget och kommer att gå vidare från matchserien:

– Haha, jag är inte förvånad, ”Bulan” har alltid sagt sådär. Även när han tränade Luleå också, sen så är det hans sätt att pumpa upp sig själv och sitt lag men det är ingenting vi fokuserar på. Men vi behövde få match ett här också efter en veckas vila, dom kommer från play-in och man är oftare lite snabbare i tanke och benen då. Jag tycker också att dom var det inledningsvis sen växer vi in i matchen. Och från och med nu så har dom ingen, säger Skellefteås tränare Hans Wallson.

Ja det där får stå för honom, jag tänker inte kommentera det utan vi låter spelet tala, säger Martin Lundberg.

********************************************************************************
I Skellefteås laguppställning
så har Wallson ändrat om lite i kedjorna. Adam Pettersson är tillbaka efter en match på läktaren och kliver in i andrakedjan med Forssell och Kabanov. John Norman som var i den kedjan i Torsdags byter omgivning och spelar ikväll med Oskar Sundqvist och Axel Holmström. Den sista förändringen är att Nick Sörensen kliver in med Pär Lindholm och Martin Lundberg vilket gör att Daniel Widing ikväll startar som trettonde forward.

Erik Andersson petas efter en rätt dålig insats i Torsdags och där kommer Arvid Lundberg in. Även Pontus Petterström saknas från senaste matchen och där handlar det om avstängning, under förmiddagen så kom beskedet att Petterström blir avstängd 3 matcher där en omvandlas till böter. 2+1 alltså.
En dom som kanske var väntad men ändå så anmärkningsvärd. Det talas mycket om konsekvenser av aktioner och spelare har stängts av på löpande band för förseelser som inte alls varit speciellt regelvidriga men slutat med en hjärnskakning etc. Här så får Petterström tre matcher för en förseelse som varken vållade skada, var våldsam eller såg speciellt farlig ut. Allt medans Frölundas Erik Gustafsson frias från en tackling som möjligtvis sänder Abbott till en tidig semester.
Vart är kontinuiteten och den röda tråden?

********************************************************************************

Så spelar Skellefteå AIK ikväll:
Målvakter: Markus Svensson (Erik Hanses)

Förstafemman: Martin Sevc, Tim Heed; Janne Pesonen, Patrik Zackrisson, Andrew Calof
Andrafemman: Fredrik Lindgren, Niclas Burström; Oskar Sundqvist, Axel Holmström, John Norman
Tredjefemma: Anton Lindholm, Sebastian Aho; Adam Pettersson, Erik Forssell, Kirill Kabanov
Fjärdefemman: Arvid Lundberg, Daniel Widing; Nick Sörensen, Pär Lindholm, Martin Lundberg

Dessa spelar inte: Erik Andersson (petad), Anton Öhman (petad), Rob Schremp (petad), Pontus Petterström (avstängd)

Matchtips? Jag tror att det går till förlängning. Väl där så kan det gå hur som helst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *