Andrew och Lasse om kontraktsförlängningen.

En av kvällens absolut mest eftertraktade spelare efter matchen var så klart Andrew Calof, som efter en makalöst bra första säsong i seniorhockeyn skrivit på ett nytt kontrakt med Skellefteå. Ett kontrakt som innebär att publiken i Skellefteå Kraft Arena får njuta av kanadickens konster och skickligheter även nästa år.

Såhär säger Lasse Johansson om förlängningen:

Andrew Calof har skrivit på för ett nytt år i Skellefteå efter en bra första säsong här i Skellefteå, vad säger du om förlängningen?
– Han har gjort ett jätte-år. Han har tagit steg för steg hela tiden, men det finns fortfarande saker kvar att göra. Fantastisk bra människa som vill utvecklas och har en fantastisk ”hockey-sense” där ute.
Han sa att han skulle stanna här över sommaren och träna stenhårt med laget, han visste inte om det skulle roligt för honom men det skulle vara bra för honom.
– Vi har pratat med honom så att han ska stanna kvar här och träna. Han kommer få fem veckors semester då han ska få åka hem till Kanada.
Hur hittade ni Andrew Calof från början?
– Vi började söka upp honom på filmer så vi har mest sett honom på video. Sen så var det en prisbild och vi sa att vi kunde tänka oss att ta honom om det var ett visst typ av kontrakt och till slut så gick de med på det.
Så man kan anta att han kostar mer nu?
– Ja det gör han. Men han är värd varenda krona, vi är nöjda och Andrew är nöjda.
Hur nöjd är du med värvningen då?
– Han är ju jättebra. Vi gillar den typen av spelare som är kreativa och rörliga. En bra människa dessutom.

Eftertraktad efter matchen. Så var det ja… Men bloggen fick ändå drygt tre minuters snack med Calof som säger såhär:

Beskriv känslan över ditt nya kontrakt?
– Jag är väldigt glad över det här, det är den bästa organisationen i Europa och att få jobba med det här laget även nästa säsong är en stor möjlighet för mig.
Någon tvekan när du skulle skriva på?
– Jag visste från min första dag här att det var här jag ville vara, jag trivs så oerhört bra här uppe.
Du skrev på för ett år, var det vad ni båda ville ha?
– Ja exakt, jag har haft ett bra år här uppe nu men jag måste bevisa mer för det här är ett lag som vill vara bäst varje år. Jag ska försöka göra lika bra ifrån mig nästa år och vem vet, det kanske blir mer säsonger efter det.
Kommer du att sköta försäsongsträningen från Kanada eller har du tänkt stanna här?
– Jag kommer att stanna här för de tränar extremt hårt här och jag tror inte du kan få såhär bra träning någon annanstans i världen. Så att få ha möjligheten att träna med Thomson kommer vara… Jag tror inte jag kommer gilla det men det kommer definitivt att vara bra för mig, haha!

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *