Match två, och den känns ändå SÅ avgörande.

Det är Måndag.
Klockan står på 16.50 när jag börjar skriva det här.
Och vi har hundra minuter kvar till nedsläpp i semifinalens andra match.

Andra matchen, men ändå känns den avgörande. Skulle Linköping förlora på sin hemmaplan idag så ser jag inte hur något ska kunna hindra den svartgula bandvagnen från att gå till final efter fyra, möjligtvis fem, matcher. Så hur ”rushed” eller konstigt det än verkar så skulle jag säga att den här matchen kanske är Linköpings viktigaste i år. Och känslan är att det blir en tuff uppgift för ”Cluben”, en väldigt tuff uppgift. Man svajar rejält på målvaktsposten, Rautio visade upp ett riktigt ihåligt målvaktsspel i Lördags och Högberg känns inte heller som en målvakt som vinner mästerskap. En som däremot känns som en sådan målvakt är Markus Svensson. Det börjar bli uttjatat nu, men fy och fan vad bra karln är just nu.

I Skellefteå så ser det mesta bra ut just nu. Förstakedjan med Zacke, Pesonen och Calof var den främsta formationen i senaste matchen och om den finländska supermannen fortsätter på den inslagna vägen så kommer inte många lag att kunna stå emot den svartgula bandvagnen. Brynäs klarade inte ens av att sno en match, och då var Pesonen en av Skellefteås genomgående sämsta forwards i de fyra matcherna, det säger väl egentligen allt?

För första gången på hela säsongen så kommer våran sportsida att liverapportera från en bortamatch. Så har ni inte tillgång till TV ikväll så är ni hjärtligt välkomna in på liverapporten. Denna hittar ni HÄR.

Matchtips?
Jag tror att Skellefteå vinner även kvällens match. Det kommer inte att bli lika komfortabelt, Linköping kommer att pressa betydligt hårdare. Men målvaktsspelet kommer att avgöra, och jag tror att de svartgula segrar med 2-3 efter full tid.

Laguppställning.
Målvakter: Markus Svensson, (Erik Hanses)
Förstafemman: Fredrik Lindgren, Niclas Burström; Pontus Petterström, Pär Lindholm, Martin Lundberg
Andrafemman: Martin Sevc, Tim Heed; Janne Pesonen, Patrik Zackrisson, Andrew Calof
Tredjefemman: Anton Lindholm, Sebastian Aho; Oskar Sundqvist, Erik Forssell, Kirill Kabanov
Fjärdefemman: Erik Andersson, Daniel Widing; John Norman, Axel Holmström, Adam Pettersson

Utanför: Arvid Lundberg, Rob Schremp, Nick Sörensen

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *