Kvalserien? Nej tack!

När man ändrade systemet för upp/nedflyttning från den klassiska kvalserien till matchserier bäst av sju så var jag väldigt skeptisk och kritisk. Kvalserien har genom åren bjudit på sååå många underbara kvällar.
Efter kvällens magiska ”game seven” så är jag tacksam för att man skrotade kvalserien. Vilken j*vla match vi fick se. Grattis Malmö!

Men fy vad tungt detta måste kännas för alla dalmasar ute i vårat avlånga land. Ett lag och en förening som hör hemma i finrummet kommer nu nästa år att möta Sundsvall och Pantern. Jag glädjer mig åt Malmö, men lider även med Leksand.

Kvällens match då? Som jag redan sagt, det var en magisk ”game seven” som startade i Leksands regi. Man gasade på och forecheckade oerhört hårt och högt. En detalj som även föranledde ”Fröggas” snygga 1-0 mål. Men sedan när Guter missade en straff vid ställningen 1-0 så kändes det som att pendeln svängde över och Malmö tog över allt mer. Med några sekunder kvar av perioden så kvitterade Erik Anderssons lillebror Nils och i den andra perioden så var Malmö det klart bättre laget.
När sedan lagkapten Hetta satte 4-2 i öppen bur så var Malmös avancemang klart och jag fann mig själv skrika ut min glädje i soffan. När jag insåg att jag vart så glad så blev jag förvånad över mig själv. Men jag måste erkänna, jag har längtat efter Malmö i SHL. Nu får äntligen Sveriges modernaste och snyggaste arena stå värd för den högsta ligan.

* Hur ofta har det hänt att två bröder firar avancemang samma kväll? Vilken kväll för familjen Hetta! (Henrik Hetta satte 2-4 i öppen bur för Malmö. Fredrik Hetta satte 4-2 i öppen bur för IK Pantern när de säkrade avancemang till Hockeyallsvenskan efter segern hemma mot Västervik)
* Vart hamnar Johan Ryno nästa år? Min känsla. Skellefteå AIK eller HV71.
* Sju lag
byter serie nästa år. Tre nya lag i SHL och fyra nya lag i Hockeyallsvenskan. Detta är helt unikt för svensk ishockey och nästa säsong blir väldigt rolig och spännande att följa. Framförallt Silly season fram till kommande säsong kommer att vara rolig.

SHL 2015/2016
Brynäs IF
Djurgårdens IF
Frölunda HC
Färjestads BK
HV71
Linköpings HC
Luleå HF
Modo
Skellefteå AIK
Växjö Lakers
Örebro
Karlskrona HK
Rögle BK
Malmö Redhawks

Hockeyallsvenskan 2015/2016
Asplöven HC
AIK
Almtuna IS
Björklövens IF
BIK Karlskoga
Mora IK
IK Oskarshamn
Timrå IK
VIK Västerås
Vita Hästen
IK Pantern
Leksands IF
Sundsvall
Tingsryds AIF

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *