Down to earth.

– Bra Sunken, visst vet du varför du gjorde mål idag? För att du var ödmjukare i ditt spel!
En skämtsam Lasse Johansson i katakomberna efter dagens vinst. Men i det han säger så ligger givetvis även en gnutta allvarlighet.

Och det är ytterst viktigt att alla förstår hur viktigt just ödmjukhet är för framgång. Börjar man stiga upp till skyarna och tappa den ack så viktiga ödmjukheten så är mycket förlorat. Något som jag tyvärr ser hur många supportrar börjar att göra. I sociala medier framförallt, men även på andra offentliga platser. Tänker väl främst på Ica Moröhöjden som bjuder in till Skellefteå AIKs hockeyskola där de tillsammans firar SM-guldet på Möjligheternas Torg i vår. Även om det inte är allt för seriöst så tycker jag ändå att det brister i ödmjukheten. Att det går bra för Skellefteå AIK just nu, och har gjort de senaste åren, är givetvis ingen hemlighet. Men framgångarna nu tar inte bort det faktum att klubben för tio år sedan spenderade Mars och April med att misslyckas i kvalserien år efter år. Eller att klubben för drygt tjugo år sedan kämpade för sin existens. Och utan ödmjukhet inför de utmaningarna så hade vi kanske inte haft ett Skellefteå AIK i SM-final idag.
Så gott folk, med detta vill jag bara få er att inte sväva iväg, inte ta något för givet. För det är det fina eller fula med ödmjukhet. Så fort man tappar den så biter den tillbaka. I röven. Hårt.

MEN. Den femte april 2015 kommer vi alltid att bära med oss, alltid att komma ihåg. Dagen som Skellefteå säkrade sin plats i föreningens femte raka sm-final.
Något som börjar bli ett lika säkert vårtecken som slask, mer soltimmar och isbrytning i älven. Och behålls ödmjukheten så kan det fortsätta att spelas SM-finaler i Skellefteå. Stay down to earth, peace!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *