Nytt påväg in i seriens bästa forwardsbesättning.

Ett rykte som florerat på sociala medier sedan igår, angående en spelare som uppges vara muntligt överens med Skellefteå AIK, har idag även nått mig då en källa, som sällan kommit med osanningar, idag meddelade mig detta. Spelaren i fråga är icke namngiven men uppges vara ett nyförvärv i bomb-kategorin. Känslan är att det handlar om den högerfattade anfallaren som det snackats om under en längre tid och att denne med sin underskrift fullbordar Lasse och Wallsons forwardsbesättning. En lagdel som jag redan nu håller högst i hela serien och då blir än mer högklassig ifall nu dessa uppgifter stämmer.

Sedan så har jag via uppgiftslämnare på sociala medier fått information om att man söker efter en rutinerad back till den unga backuppsättningen, en spelare som skall komma in i försvaret med tyngd och rutin. Dessa uppgifter kommer dock från källor som jag inte riktigt vet vad de håller för trovärdighet så de bör tas med en nypa salt. Dock så låter det inte helt ologiskt att Lasse söker efter en spelare med dessa färdigheter och undertecknad personligen är tämligen säker på att en back kommer att ansluta till truppen innan Juli månad är över.

Skellefteås anfall håller, som jag redan varit inne på, högsta klass och känns rejält uppgraderat från den gångna säsongen där man tyvärr förlorade i finalen. Widing, Kabanov, Schremp, Sörensen och Sundqvist har lämnat. Och bland dessa så får nog endast Kabanov (som var lagets kanske bästa forward fram till skadan), och Sundqvist räknas som kännbara förluster.
In så har seriens kanske tyngsta och bästa nyförvärv, Jimmie Ericsson, kommit och där har Skellefteå fått tillbaka pusselbiten som saknades under finalen i April. Lägg där till Ritola som är en erkänt skicklig ishockeyspelare och med denna omgivning bör göra stor succé och Broadhurst som enligt rapporter är en spelare som klippt och skuren för Skellefteås ishockey så bör även den mindre hockeykunnige förstå att Västerbottens stolthet förfogar över en mäktig forwardsbesättning.

Om jag för en stund låtsas vara Hans Wallson, och räknar in de två nyförvärven som med största sannolikhet kommer att ansluta, så skulle jag formera laget som följer:

Förstafemman:
Tim Heed – Anton Lindholm
Janne Pesonen – Patrik Zackrisson – Jimmie Ericsson
Kommentar: Tim Heed behöver en fysiskt stark back med defensiv inriktning vid sin sida och Anton Lindholm passar i mina ögon utmärkt där, en spelare som växer för varje match som går och är en fysisk mardröm för motståndarlaget. Om man tittar offensivt så är denna förstakedja kanske hela seriens bästa förstakedja med Zackrisson som står för det viktiga arbetet över isens alla tre zoner, Pesonen som ett ständigt offensivt hot med sin speluppfattning och sitt oberäkneliga skott och Ericsson som en fysisk och psykisk vagel i ögat för motståndarnas backar och målvakt i offensiv zon, med sin ladugårdsvägg till bakdel så kommer inte många motståndarkeepers att se något när ”super”Janne prickskjuter in puckarna.

Andrafemman:
Niclas Burström – NY rutinerad back
Mattias Ritola – Axel Holmström – NY högerfattad anfallare
Kommentar: Niclas Burström är en av Sveriges mest underskattade backar och har egentligen alla verktyg som en back behöver, förutom just storleken. Där skulle jag sätta en ny försvarare som då får stå för storleken i backparet. Framåt så var det svårt att para ihop en väl komponerad andrakedja, inte för att pusselbitarna saknas utan för att det finns lite för många pusselbitar då laget har väldigt många skickliga spelare. Men Mattias Ritola är en spelare som jag tror mycket på och som bör ges chansen att bli den poängsprutan som han kan vara. Tillsammans med fjolårssuccén Holmström och den icke namngivna högerfattade forwarden så tror jag att detta kan bli en riktigt vass kedja.

Tredjefemman:
Sebastian Aho – Fredrik Lindgren
Andrew Calof – Pär Lindholm – Terry Broadhurst
Kommentar: Backparet behöver egentligen inte sägas något om, där vet man vad man får. Offensivt så tror jag väldigt mycket på Pär Lindholm som efter ännu en sommar av hård träning har stor chans att utvecklas till att bli en center av hög SHL-klass. På sin höger och vänstersida så väljer jag att sätta de två transatlanterna, där Calof står för det oväntade i offensiv zon och avsluten. En kedja som har stor chans att göra en hel del poäng och kanske även är seriens bästa tredje-formation. Har svårt att se vilket annat lag som har sån bredd att spelare av denna kaliber placeras ”så lågt ner” i hierarkin.

Fjärdefemman.
Arvid Lundberg – Pontus Petterström/Adam Pettersson (Trettonde forward)
Martin Lundberg – Erik Forssell – John Norman
Kommentar: En fjärdekedja med tre spelare som kompletterar varandra väl. Lundberg som det fysiska monstret, Forssell som spelfördelare och tvåvägsjobbet, Norman som en snabbskrinnande jobbig jävel för motståndarlaget.

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *