Pusslet är snart intakt.

Skellefteås lagbygge har från en del håll ifrågasatts under försäsongen där framförallt backuppsättningen har varit i fokus. Även jag lyfte detta för drygt en vecka sedan då jag i detta inlägg (tryck HÄR) skrev att man inför i år har den lättaste och yngsta backuppsättningen på många år, och att man inte ersatt de flyktade rävarna Sevc och Andersson. Som avslutande text så skrev jag detta:

”Vore inte http://www.eliteprospects.com/player.php?player=7045 en spelare som skulle räta ut alla frågetecken och täppa igen alla tomrum? Jo.”

Och nu, fem dagar efter detta inlägg så presenterar Skellefteå AIK den spelare som jag syftade på.

Alexander Urbom har idag kritat på ett treårs-kontrakt för toppklubben, och här har Wallson & co fått en spelare som man kan bygga ett helt försvar kring. Tyvärr så kommer värvningen fyra dagar för sent för att Skellefteå-publiken ska få se honom redan i de kommande CHL-matcherna då deadline för anmälan till gruppspelet passerades natten mot Fredagen den 14 augusti. Om laget avancerar till slutspel i CHL så öppnar anmälan upp igen och förstå då så kan den nya backen få spela CHL-hockey.

Alexander är blott 24 år, men har redan hunnit med fyra säsonger i AHL/NHL och en säsong i KHL där han kan stoltsera med dessa siffror:
NHL – 34 matcher, 1 mål 3 assist.
AHL – 225 matcher, 5 mål 49 assist.
KHL – 56 matcher, 1 mål 8 assist.
Och trots att siffrorna i poängkolumnen stannar på rätt låga antal så är det här en spelare som offensivt inte alls är helt utan skickligheter, Urbom har dock matchats som en defensiv pjäs där han har fått en roll som handlar om att täta igen försvarszonen.
Med sina 192 centimeter och 98 kilo så kommer Skellefteås nya försvarare att kunna erbjuda västerbottningars försvar något som man fram till idag inte kunde erbjuda, tyngd och, ursäkta Anton Lindholm, tuffhet i den egna zonen. Det kommer att göra ont att husera i ytorna runt Skellefteås mål i vinter.

I mina ögon så är detta en perfekt värvning, och av de backar som finns tillgängliga ute på marknaden så är nog Urbom en av dom, om inte den, som passar bäst in lagbygget. Nu har Skellefteå AIK en väldigt intressant backuppsättning, bara p.g.a denna värvning, och nu kommer man att kunna ställa upp med en laguppställning som ser ut någonting såhär:

Heed – Urbom
Lindholm – Aho
Burström – Lindgren

I mina ögon så är det endast Växjö och Färjestad som kan ställa upp med en mer intressant ”sexa” i försvaret. Lägg där till Skellefteås mäktiga offensiva spelare så har ni ett lag som kommer att, i allra högsta grad, delta i guldracet i vår.

Pusslet är snart intakt. Frågan är, kommer det ännu ett nyförvärv på forwardssidan? Nej, jag tror inte det. Inte än i alla fall.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *