En överraskning i laguppställningen.

Då var det dags, säsongens första tävlingsmatch är blott sextio minuter bort och i alla fall undertecknad är ruskigt glad över att CHL nu är igång. Många supportrar väljer att plocka ned turneringens betydelse, ”äsch, det är bara en plojturnering” är något som jag ofta läser/hör.
Men seriöst, kom igen. Rom byggdes inte på en dag!
Den här turneringen är fortfarande i sitt sköte, och kan på sikt bli något fantastiskt trevligt som lagen tar lika allvarligt som den inhemska säsongen. Man måste ju börja någonstans, och i mina ögon så har CHL allting för att kunna bli något stort.

För Skellefteå AIKs del så startar årets äventyr i västra Slovakien där man kommer att ställas mot HK Nitra, som spelar sina hemmamatcher i Nitra Aréna som enligt uppgifter kan ta in 3600 personer.
Nitra ligger vackert beläget vid foten av berget Zobor och staden ligger, och har fått sitt namn ifrån, älven Nitra som går igenom hela den slovakiska staden.

Mina förväntningar på matchen som ska spelas då? Jag känner på mig att Skellefteå AIK här, och nu, sätter ned foten rejält och visar att de tre träningsmatcherna bara varit ett undantag. Känslan är att det kan springa iväg rejält, men med det något oväntade valet av Erik Hanses i målet så kan det nog bli något enkelt mål i baken ikväll. Inget illa menat mot den genuint ödmjuka  Hanses som under långa stunder i vinter bar Skellefteå AIK på sina axlar när Svensson gick skadad, men han har tidigare haft stora problem tidigt på året och har en tendens att ha en hel del luckor under prologen av säsongen.

Kedjorna som Wallson & co har satt ihop ser väldigt intressanta ut på förhand, och i en intervju till norra västerbotten (som ni kan läsa här) så säger Skellefteås tränare att ”Det vi har satt ihop ska vi försöka hålla över tid för att skapa trygghet. Jag tycker det har sett bra ut på träningarna med bra kemi i alla formationer, även om de har lite olika uppgifter. Men det känns bra nu och som att vi är på rätt väg.”
Och detta är enligt mig den rätta vägen att gå, att redan tidigt ge varje formation en chans att hitta varandra och inte börja med att skifta runt allt för mycket.

Så spelar Skellefteå AIK ikväll:
Erik Hanses, (Markus Svensson)
Tim Heed – Niclas Burström
Jimmie Ericsson – Pär Lindholm – Martin Lundberg
En väldigt intressant kedja, där jag tror att Lundberg ersätts av Ritola när denne är tillbaka, som kommer att vara en fysisk terror för motståndarlagen i vinter ifall den hålls intakt. HK Nitra kommer helt klart att ha fullt upp med denna tunga kedja ikväll.

Marcus Pettersson – Fredrik Lindgren
Janne Pesonen – Patrik Zackrisson – Terry Broadhurst
Lagets förstafemma, men uppsatt som andra ikväll, som i mina ögon är en kedja med potential att komma upp i KLM-kedjans nivå. Och det säger väl allt om kvaliteten som finns här?

Anton Lindholm – Arvid Lundberg
Andrew Calof – Axel Holmström – John Norman
Om allt faller väl ut här så är detta en kedja som skulle kunna vara en förstaformation i många SHL-lag. Fjolårets succé Axel Holmström har enligt uppgifter imponerat stort under försäsongen och tagit inte bara ett, utan flera, kliv i alla aspekter. Tillsammans med det spelskickliga och ständiga offensiva hotet från Kanada och SHLs snabbaste skridskoåkare John Norman så är detta kanske den kedja jag är mest nyfiken på.

Jacob Andersson – Sebastian Ohlsson
Adam Pettersson – Erik Forssell – Pontus Petterström
En väl komponerad fjärdekedja, där jag tror att Pettersson får flytta på sig när Ritola ersätter Lundberg i den kedjan, som inte bara går ut i en match för att spela defensivt och döda tid. Nej här finns det potential för en hel del mål.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *