Gruppspelets tuffaste match väntar.

I Fredags få fick vi se Skellefteå öppna årets CHL på ett övertygande sätt med en stabil 2-4 seger den kokande kitteln, som Nitra Arená faktiskt var. Idag, två dagar senare, så väntar en betydligt tuffare utmaning då tjeckiska HC Bili Tygri Liberec står som motståndare. Ett lag med betydligt större bredd, högre kvalitet och större muskler än det ganska grunda slovakiska laget, där bredden inte alls fanns.

Skellefteå får ändå ses som favoriter i dagens match då de är hela turneringens kanske bästa lag, och när man i Fredags visade att maskinen börjat kugga i så talar mycket för att den svartgula maskinen ikväll tar ännu ett steg och åker hem från Tjeckien med sex poäng. För om Skellefteå gör det man är bra på i afton, då har inte många lag den moral och styrka som krävs för att stå emot i tre hela perioder.

Man väljer även att fortsätta med samma laguppställning som senast, frånsett att Svensson ersätter Hanses som burväktare. Det blir spännande att se om den i Fredags så duktiga kedjan med Axel, Calof och Norman fortsätter på den inslagna vägen och dominerar isen även ikväll. Jag tror det.
Det blir även spännande att se hur lagets PP ser ut ikväll. I Fredags så var det mycket fint långa stunder, och drar Sevc’s Liberec på sig utvisningar i plural så kan det nog visa sig bli matchavgörande.

Martin Sevc ja. Han spelar ju i Liberec nu, för er som missat detta. En spelare som knappast behöver en presentation, vi alla vet exakt hur han är som spelare och vilka styrkor han har. En spelare som i sina bästa stunder är en fantastisk försvarare, vilket han inte minst visade när Skellefteå tog sitt första guld på 2000-talet efter den där häftiga finalserien mot Luleå.

Förutom #55 så finns det en hel del spelare att se upp med i detta tjeckiska lag.
Petr Vampola t ex. En spelare som gjort två säsonger i SHL, Timrå & Växjö, och under de säsongerna snittat 0.61p/per match.
Fjolårets poängkung, Tomas Filippi, har dock lämnat laget inför denna säsong då hans 45 poäng under förra säsongen gav honom ett KHL-kontrakt med Metallurg Magnitogorsk.

Mer fakta om HC Bili Tygri Liberec:
Spelar sina matcher i Home Credit Arena, som byggdes 2005 och kan ta emot 7500 åskådare. (Här kan ni se arenan)
Året 2003 så kvalade man sig upp till förstaligan i Tjeckien och sedan dess så har man hållit sig kvar, trots att man de tre senaste säsongerna har varit illa ute och förra säsongen så räddade man sig kvar i play-out.
Sedan 2003 så har man inte nått längre än en semifinal i det inhemska slutspelet.
Ifjol så slutade CHL-äventyret redan i gruppspelet trots att man placerade sig som tvåa i gruppen. De 9 poängen som man skrapade ihop räckte inte för att placera sig som en av de bästa grupptvåorna. Då hade man Kärpät, Kosice och Kölner Haie i sin grupp.

Så spelar Skellefteå AIK ikväll:

Markus Svensson (Erik Hanses)

Tim Heed – Niclas Burström
Jimmie Ericsson – Pär Lindholm – Martin Lundberg

Marcus Pettersson – Fredrik Lindgren
Janne Pesonen – Patrik Zackrisson – Terry Broadhurst

Anton Lindholm – Arvid Lundberg
Andrew Calof – Axel Holmström – John Norman

Jacob Andersson – Adam Pettersson
Sebastian Ohlsson – Erik Forssell – Pontus Petterström

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *