Svensson nollade Martin Sevcs nya klubb.

libbe

HC Bili Tygri Liberec – Skellefteå AIK 0-4 (0-0, 0-1, 0-3)
Skott på mål:
43-29
Utvisningsminuter:
Liberec 6×2, Skellefteå 9×2.

0-1 (26.47) Tim Heed PP1 (Janne Pesonen)
0-2 (43.40) Axel Holmström SH1 (John Norman, Marcus Pettersson)
0-3 (58.06) Patrik Zackrisson SH1
0-4 (59.56) Martin Lundberg EQ (Adam Pettersson)

**************************************************************************************************

Ifjol poängbästa back i hela SHL. I år så verkar Heed, om möjligt, ännu bättre.
Med skottet som en av sina främsta styrkor så tog Tim Heed hela SHL med storm när han under fjolårssäsongen gick från att vara en ytterst ifrågasatt värvning, till en av supportrarnas allra största kelgris. Den här säsongen har inte startat mycket sämre, då Heed har visat upp publiken i både Tjeckien och Slovakien att hans skott håller högsta klass. Mot Nitra och mot Liberec så har bössan laddats från blå, och pucken stenhårt gått förbi målvakten och högt upp i nättaket.

Men målen kan inte bara tillskrivas det stenhårda skottet, till skillnad från ifjol så har nu Skellefteå ett dödligt vapen framför mål. Jimmie Ericssons omskrivna röv som redan har varit det där irritationsobjektet för motståndarmålvakterna, och kommer så vara även i vinter. Lassinantti, Haugen, Tellqvist och övriga SHL-målvakter kommer att ha ett helvete när baklastaren parkerar i ansiktet på dem, och Heed lastar puckar mot mål. Var så säkra.

Jimmie Ericsson och Tim Heed, en duo som mycket väl kan bli den avgörande faktorn när vårens slutspelsmatcher skall spelas. En duo som är livsfarlig. Utöver dem, så förfogar Skellefteå även över en trio som samtliga ser ut att gå en mäktig vinter till mötes. Den ack så välkomponerade kedjan med Norman, Holmström och Calof där samtliga redan visar att de är starkare, snabbare och skickligare än fjolåret. Och det var just de två förstnämnda som fixade det läckra 0-2 målet i numerärt underläge där Norman använde sin största styrka, skridskoåkningen, och skrinnade ifrån sin motståndare för att sedan hur snyggt som helst lägga över en macka till Arvidsjaurs Finest som enkelt kunde direktskjuta in Skellefteås andra mål i matchen.

Skellefteå lämnar nu Tjeckien, och Slovakien, med sex poäng av sex möjliga. Och vi kan nog redan nu räkna in de svartgula som ett av årets slutspelslag i CHL. Men det är långt ifrån det viktigaste som laget tar med sig från denna resa. Nej det allra vitalaste är att man rätat ut flera av de frågetecken som skapades under de tre första träningsmatcherna, och att man nu ersatt dem med utropstecken.

! I stort sett alla av de nya kedjorna fungerar jättebra.
! Terry Broadhurst ser ut att vara en enda stor succévärvning. Är snuskigt snabb! Norman har en utmanare?
! Lagets första, och andra, PP formation har redan hittat varandra och kommer bara att bli bättre ju längre tiden lider. Ifjol så var detta något som saknades långa stunder, ett fungerande PP.
! Bredden. Skellefteå har tre kedjor som samtliga skulle kunna vara förstakedjor och en fjärdekedja som även den håller hög klass.
! Målvaktsduon. I Fredags så stod Hanses för en imponerande insats och var en av planens bästa aktörer. Idag så var Svensson precis så där säker och stabil som han brukar vara och räddade 43 skott och höll nollan, sägas bör dock att majoriteten av skotten var dåliga skott som han enkelt kunde avvärja. Skellefteå har helt klart ett av SHL:s bästa målvaktspar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *