En intressant kväll väntar.

Efter två övertygande segrar nere i Tjeckien och Slovakien så vänder nu spelschemat och det är Skellefteås tur att nu få spela på hemmaplan. HK Nitra kommer ikväll på besök och med Josef Stümpel i täten så lär slovakerna göra sitt yttersta för att sno tillbaka de tre poängen som de förlorade hemma. Med sig på resan så har man en hel del fanatiska supportrar som, ifall fjolårets publiktrend i CHL håller i sig, kommer att höras mest i Skellefteå Kraft Arena.

Och där så hittar vi en av de stora anledningarna till att CHL fortfarande är ett kraftigt ifrågasatt varumärke. Publiken i många arenor uteblir och då framförallt i de Svenska arenorna, där jag tror att samtliga lag från SHL inte visat upp någon större publiksiffra och det för mig är ett stort frågetecken. Varför lyckas lag från andra länder att fylla sina arenor till 80% upp till 100% när det i Sverige knappt kommer nära? En stor anledning är ju givetvis att den Svenska ligan håller en betydligt högre standard än de flesta ligorna där ute i Europa, och motståndet i den inhemska ligan är helt enkelt roligare att kolla på. Men för mig så är det ändå svårt att greppa detta problem, hur många gånger de senaste åren har man inte sett Skellefteå möta lag som Modo, Färjestad och HV71? Kontra det mot hur många gånger man har fått se de bästa lagen från övriga Europa, gör ni det så kommer ni att hitta det starkaste kortet i mitt argument till varför CHL borde locka mer än en ekande tom arena.

När man talar med spelarna i lagen angående detta CHL-äventyr så är det idel positiva kommentarer som möter en, att få ställas mot och testa på att möta en annan typ av ishockey är en ynnest som de är glada att få vara en del av. Detta samtidigt som man tidigt under försäsongen får börja spela tävlingsmatcher vilket ställer lagbygget till sin spets redan då.

Hur som helst, detta är som jag tidigare också sagt en diskussion som tål att tas och kommer att tas upp flertalet gånger. Vi är många som står på ena sidan, och minst lika många på andra sidan. Mina förhoppningar är att det någongång kommer att ske ett möte halvvägs, och att CHL får de åren som de behöver för att bli den produkt som de vill bli.
**********************************************************************
I Skellefteå AIK anno 15/16 så är det mycket just nu som pekar uppåt, den senaste tiden har sått frön till något som kan komma att visa sig bli något riktigt bra. Lagbygget är ruskigt intressant med i stort sett alla de pusselbitar som jag eftersöker i ett lag med ambitioner om att vinna den ädlaste av valörer. De där pusselbitarna som man börjar att bygga med, de ute i kanterna som är lite lättare men ack lika viktiga har Skellefteå AIK sett till att behålla över en lång tid. De där lite svårare att hitta och få in i sitt pussel har man också lyckats att placera in. Det som jag kanske saknar ännu är en högerfattad sniper som kan komma upp mot 30 mål på en säsong.

Kvällens match är på så sätt ytterst intressant, den positiva kurvan som pekar uppåt skall bli väldigt spännande att se från första parkett. Kommer t ex Tim Heed att fortsätta med att avfyra sin projektil till slagskott från blå, en spelare som för övrigt känns om möjligt ännu bättre i år. Ja förväntan är som ni kanske märker stor på kvällens match, undertecknad går helt klart dit med ett leende på läpparna. Något som jag inte tror att Nitra lämnar matchen med. Kvällens match lär visa den klasskillnad som det faktiskt är mellan lagen.
6-1. Punkt.

**********************************************************************

Laguppställningen kommer, ifall inget oväntat sker, att se ut ungefär som förra helgen. Den enda ändringen som man har gjort är att Calof och Broadhurst bytt plats, där den förstnämnda alltså således hamnar vid sina vapenbröder från ifjol Pesonen och Zackrisson. Terry går då såklart motsatt håll och kommer att spela tillsammans med Holmström och Norman.

Preliminär laguppställning:

Svensson (Hanses)
Heed – Burström
Lundberg – Lindholm – Ericsson

Lindgren – Pettersson
Pesonen – Zackrisson – Calof

Lundberg – Lindholm
Broadhurst – Holmström – Norman

Andersson – Edström/Ohlsson
Petterström – Forssell – Pettersson

Utanför: Aho, Ritola, Öhman, Urbom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *