Två lagbyggen, två världar.

Först och främst så vill jag starta detta blogginlägg med att förklara varför uppdateringarna uteblivit de senaste veckorna. Undertecknad har, för er som hängt med på bloggen de senaste månaderna så är inte detta någon nyhet, påbörjat studier till journalist och är just nu inne i vecka tre på dessa studier. Givetvis så har det varit mycket nytt såhär i början och jag har medvetet valt att lägga fokus på studierna nu när försäsongen pågår för att sedan växla upp igen när seriestarten tar vid.

Studierna går bra, för er som undrar, och det råder inga tvivel om att jag har hamnat rätt. Min vision och dröm är att växa från en medelmåttig bloggare till en fullfjädrad och respektabel journalist, för det är en stor skillnad på att vara en bloggare och en journalist det ska ni veta. Så för att uppnå detta så känns det verkligen väl lämpat för mig att vara där jag just nu är i mitt liv. Även om samhällslektionerna med politik i fokus får mig att känna mig lika lost som Alexander Ovechkin känner för backchecking.

*************************************************************************************************

Kvällens match är på många sätt riktigt intressant, det är två lagbyggen i tidigt skede som ställs emot varandra, inför en som vanligt fullsatt ishall i Strömsund. Det råder dock stora skillnader mellan dessa två lagbyggen, och då är jag mild.
Modo har de senaste åren varit det lag som kanske varit tråkigast att kolla på i hela SHL, med en oklar spelidé, stor brist av kvalitet och en obefintlig bredd så har man snabbt gått från att vara ett av mina favoritlag i Svensk ishockey, till att nu vara en förening jag ställer stora frågetecken för. Hur kan en sådan klassisk förening med en sådan fantastisk ungdomsverksamhet misslyckas så fatalt, och dessutom misslyckas med att stoppa blödningen som har funnits i representationslaget?
Märkligt.

Modo anno 15/16 känns dock som ett litet, litet steg i rätt riktning. Man har ”äntligen” insett att det krävs en hel del spets i ett modernt elitishockeylag för att komma nära någon slags framgång, och flera av Örnsköldsviks-lagets transatlantiska nyförvärv får faktiskt klassas som just spetsspelare. Det stora problemet för laget från ”hockey town” är dock den ännu obefintliga bredden, Modos forwardssida har fem-sex vassa spelare som kan klassas som ”bra” topp6-spelare med SHL-mått mätt, vad som orsakar gråa hårstrån däremot är vad som kommer därnäst. Tredje- och fjärdekedjan i många av topplagen i SHL utklassar Modos dito, och det kommer att märkas. Tro mig.

Så har Modo spelat i sina träningsmatcher såhär långt, notera att man inte endast spelat hemmamatcher utan jag väljer bara att skriva det så för att förenkla:
Modo vs. Luleå 2-4
Modo vs. Asplöven 2-4
Modo vs. Björklöven 4-3 efter straffar
Modo vs. Björklöven 2-1
Modo vs. Brynäs 0-4

******************************************************************************************

I Skellefteå så råder det inte alls så många frågetecken just nu, det mesta har börjat falla på sin plats och formationerna har börjat att sätta sig. Årets upplaga är, som många redan varit inne på, en rejält uppgraderad sådan i jämförelse med fjolårets och vintern som stundar kan komma att bli en fantastisk sådan för de svartgula.

Inför kvällens match så är det väl egentligen bara en sak som får en att tända till, som får intresset att väckas. Alexander Urboms debut, nu ska inga höga växlar dras av just detta då det hans debut. Men backen känns som kanske det mest intressanta nyförvärvet och jag tror att få inser exakt hur bra han är, det finns inte bara en defensiv sida av honom.

*******************************************************************************************

Trolig laguppställning för Skellefteå AIK:

Erik Hanses (Markus Svensson

Tim Heed – Niclas Burström
Martin Lundberg – Pär Lindholm – Jimmie Ericsson

Fredrik Lindgren – Marcus Pettersson
Janne Pesonen – Patrik Zackrisson – Andrew Calof

Arvid Lundberg – Anton Lindholm
Terry Broadhurst – Axel Holmström – Adam Pettersson

Alexander Urbom
Elias Edström/Sebastian Ohlsson – Erik Forssell – Pontus Petterström

Modos matchtrupp:

Målvakter
Adam Reideborn
Jonatan Bjurö

Backar
Ryan Whitney
Albin Runesson
Albin Carlson
Shaun Heshka
Oscar Hedman
Jesper Lindgren
Dennis Persson
Emil Djuse

Forwards
Bill Thomas
Byron Ritchie
Victor Olofsson
Carl Grundström
Kyle Wilson
Bobby Butler
Per-Åge Skröder
Emil Pettersson
Juha-Pekka Haataja
Ludvig Nilsson
Axel Ottosson
Gustav Possler

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *