Gruppfinal.

Alla slog Nitra, Nitra slog ingen, ingen har slagit Skellefteå.

När Grupp D nu skall avgöras, och om ni kan tyda inläggets start så förstår ni att det handlar om en ren gruppfinal där Skellefteå AIK säkrar förstaplatsen vid oavgjort resultat eller bättre. Tar Liberec segern efter full tid så vinner tjeckerna gruppen. Bägge lagen är dock redan helt klara för slutspel, bör nämnas.

I Skellefteå så är Jimmie Ericsson och John Norman tillbaka i laget vilket gör att man på forwardssidan är komplett, ja förutom långtidsskadade Ritola då såklart.
Tränarduon har valt att förändra lite i formationerna och stekheta Axel Holmström har flyttats upp till förstakedjan där han kamperar ihop med Jimmie Ericsson och Martin Lundberg. En dynamisk trio som tillsammans har stora möjligheter att skapa stor magi i Skellefteå Kraft Arena.
Ett tungt avbräck för Skellefteå är dock att Tim Heed inte kommer till spel i dagens match, sjukdom sägs vara orsaken.

I gästande Liberec så är det mycket som pekar uppåt, man har tagit två imponerande segrar mot HK Nitra där man fullkomligt kört över sina slovakiska grannar.
9-0 och 2-0, siffror som talar sitt tydliga språk.
För er som såg förra matchen mot dessa vita tjeckiska tigrar så vet ni dock redan att det är ett starkt lag med många riktigt skickliga spelare. Jakub Valsky, Petr Vampola och Martin Sevc för att nämna några.

Kvällens match kommer således att vara en intressant sådan, båda lagen har tydliga målsättningar att vinna först gruppen och sedan hela turneringen. Roligt med två lag som klart och tydligt går ut med klara besked att det är guld det handlar om, inget annat.
Känslan är att gästerna kommer att öppna bäst och mycket möjligt att de även tar en snabb ledning. Tror dock att Skellefteå över hela matchen kommer att visa sig vara det bättre laget och till slut nog också säkra minst en poäng. Drar Liberec på sig för många utvisningar så kommer det att straffa sig,
Skellefteås numerära överläge är hiskeligt bra.
Bäst i SHL? Ja. Det vågar jag säga utan att ens ha sett övriga lag.

Så spelar Skellefteå AIK:

Svensson (Hanses)
Jacob Andersson – Niclas Burström
Jimmie Ericsson – Axel Holmström – Martin Lundberg

Marcus Pettersson – Fredrik Lindgren
Andrew Calof – Patrik Zackrisson – Janne Pesonen

Arvid Lundberg – Anton Lindholm
Adam Pettersson – Pär Lindholm – Terry Broadhurst

Andreas Söderberg – Sebastian Ohlsson
Pontus Petterström – Erik Forssell – John Norman

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *