Seger i premiären

Skellefteå AIK – HV 71 3-2 (1-0, 2-1, 0-1)

1-0 (17.05) PP1 Terry Broadhurst (John Norman, Marcus Pettersson)
1-1 (25.52) PP1 Björn Melin (Martin Thörnberg)
2-1 (35.18) EQ Niclas Burström (Janne Pesonen)
3-1 (38.31) EQ John Norman (Jimmie Ericsson, Erik Forssell)
3-2 (56.19) EQ Anton Bengtsson (Filip Sandberg)

Skott på mål: 28-19 (10-7, 10-8, 8-7)
Utvisningsminuter: 14-X (2-6, 10-12, 2-2)

Matchens tre stjärnor:

*** John Norman – Bäst på isen utan konkurrens ikväll. Dominerade stundtals och ser snuskigt bra ut. I år kommer genombrottet!
** Marcus Pettersson – Skellefteås bästa back, vem trodde det för ett år sedan? Spelar med en helt annan pondus och har minimerat riskerna i egen zon. Spännande att följa framöver.
Anton Lindholm – Skellefteås näst bästa back ikväll. Är ett fysiskt monster och det fick många vitklädda erfara ikväll. Stenhård att möta, bra i passningsspelet.

———————————————————————————————————-

Sådärja, då var hemmapremiären avklarad och planenligt så bärgades tre poäng. Gästerna öppnade matchen respektlöst och desarmerade Skellefteås offensiv på ett bra sätt de första femton minuterna. Men efter en utvisning, och ett numerärt överläge för Skellefteå, så vände matchbilden och hemmalaget kunde sedan kontrollera spelet fram till att hesa Fredrik ljöd för sista gången.

En premiär är och kommer alltid att vara en premiär. Det är mycket nerver och anspänningar hos spelarna, något som man måste acceptera så här tidigt på säsongen. Det allra viktigaste att få med sig är poängen och det lyckades Skellefteå med ikväll. En styrka i sig att vinna även dessa kvällar.

Bäst på isen var utan tvekan John Norman, vilken säsong han har framför sig. Just nu så ser han oförskämt bra ut. Vart ska det sluta?

Publiksiffran. 4583. Pinsamt. Så låg har den inte varit i en hemmapremiär sedan Arlanda Wings besökte ladan, typ. Jag vet inte varför det har blivit såhär, men det är helt klart väldigt tråkigt att se hur det kommer så få. Är det ingen som har längtat efter hockeyn?

———————————————————————————————————-
CITAT
”Det var snyggt, bra förarbete också. Jag tog en dum utvisning som dom fick göra 1-1 på, så det var extra skönt att få hänga den.”
Niclas Burström om målet.

Det känns bra, känns som jag har kommit in i det bättre än förra säsongen. Jag får mycket förtroende och försöker att göra det bästa av situationen. Det gäller att ta vara på förtroendet och inte bara slappna av för att man får mycket istid.”
Marcus Pettersson som imponerar stort.

”Det var riktigt kul att spela, skönt med en seger direkt. Jag är väl inte riktigt i matchform än men det kändes bättre ju längre matchen led. Det är riktigt kul att spela så bara att köra vidare.”
 Debuterande Alexander Urbom om matchen och sin egna prestation.

”Det kommer att vara ett väldigt bra drag, det är ju deras hemmapremiär dessutom så vi ska bara åka dit och köra på. Då ska vi ta tre nya poäng.”
Urbom igen.

”Skönt att få det ur vägen direkt och inte börja tänka för mycket, jag har haft säsonger där första målet dröjt länge och då kan det bli riktigt jobbigt. Men att få det såhär tidigt är avslappnande och bra för mig.”
Terry Broadhurst om sitt första mål i SHL.

”Jag känner inte att jag gjorde min bästa match men det kändes helt okej ändå.
John Norman, ödmjuk efter matchen.

———————————————————————————————————-
Övriga resultat
Växjö Lakers vs. Luleå HF 2-3
Norrbottens miljon-satsande plockade tre imponerande poäng direkt, då man bortaslog regerande mästarna i en match där de kanske tre främsta nyförvärven gjorde varsitt mål. (Micflikier, Sweatt, Rajala).
Örebro HK vs. Modo Hockey 4-1
Modo fortsätter på fjolårets ”inslagna” väg, med att förlora. Låg under med 2-0 efter tre minuter och det är inte bra. Örnsköldsviks-klubben hade behövt en seger här för att få lite ro.
Brynäs IF vs. Malmö Redhawks 6-3
Målfest i Gävle när ”Bulans” intressanta lag slog nykomlingen från Skåne. Rapporter säger att gästerna bjöd på en hel del i defensiven och det får man inte göra på den här nivån, då slutar det oftast såhär.
Frölunda HC vs. Rögle BK 2-1
Göteborgarna dominerade matchen stort och hade rejält övertag skottmässigt, ändå så dröjde det till sista minuten innan man avgjorde matchen. Tungt för gästerna, tillika nykomlingarna, som hade en poäng med så lite tid kvar. Starkt dock att endast förlora med 2-1.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *