Bloggkrönika: John räddade premiären

unnamed

Årets upplaga av Skellefteå AIK osar klass rakt igenom alla fyra formationer, fanns det en Skellefteåhimmel så skulle den vara av stjärnor fylld.
Trots det lämnade premiären en bitter eftersmak –  men en ny stjärna är född och det räddade upp gårdagen, till slut. John Norman, wow!

En premiär ska vara glamorös, utsåld och lämnas med ett leende – brett och äkta.
När jag placerade min lagom breda ändalykta i hyrbilen för att ta mig hem efter gårdagens hemmadebut för Skellefteå återfanns på undertecknad ett äkta och brett leende.
Men icke log jag för att jag hade hänförts av en glamorös ishockeymatch,
än mindre en utsåld arena. Det var långt ifrån i bägge avseendena.

John Norman var den stora anledningen till min visuella glädje, vilken match killen gör!
Sättet som de kloka besluten och vassa avsluten kombineras med den sinnessjukt snabba skridskoåkningen är sällsynt på denna nivå. Att para ihop dessa tre ack så viktiga egenskaper – som alla ishockeyspelare strävar efter – är imponerande och det är ingenting annat än hård träning som ligger bakom denna braksuccé. Tidigare bara känd för att vara snabbast ett varv runt isen. När denna säsong summeras kommer John att vara känd för mer än så. När jag träffar huvudtränaren Hans Wallson efter matchen haglar superlativen och orden som Kiruna-legendaren väljer summerar insatsen spot on.
”Jag tycker han är matchens dominant och gigant”

4583 personer fick från första parkett se på när en ny publikfavorit presenterade sig. För de som faktiskt tog sig till premiären var entrépengen återbetald när sextio spelminuter hade passerat – de fysiska slantarna får de inte tillbaka, men att bjudas på en ny stjärna som igår är priceless.
För de som inte tog baklastaren från soffan – till arenans stolar – har jag bara en sak att säga.
SKÄMS.
Skellefteå AIK har på några år gått från en lång ökenvandring till att nu
med all rätt kalla sig för Sveriges bästa ishockeyförening. Att priserna anses vara
lite för höga, att en mättnad verkar ha fått staden mer lamslagen än när cryptosporidium utbrottet gick socken runt, det är bara för dåligt.
1418 osålda biljetter till en premiär. Förstår Jimmie när han i en intervju efter matchen säger att förväntan på en hockeytokig stad är större än såhär.
Skellefteå är inte en hockeytokig stad, igår klargjordes det.

Eftersmaken av gårdagen är bitter, men tack vare den nya stjärnan på Skellefteås himmel är den ändå något sötare.

Robin Lindgren

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *