Matchtext: Skellefteå fortsatt bäst i norr

Skellefteå AIKLuleå HF 3-2 (1-0, 2-1, 0-1)

1-0 (6.03) EQ Patrik Zackrisson (John Norman, Tim Heed)
2-0 (20.54) EQ Janne Pesonen (Sebastian Aho, Patrik Zackrisson)
3-0 (24.35) EQ Patrik Zackrisson (Niclas Burström, Janne Pesonen)
3-1 (33.27) EQ Johan Harju
3-2 (42.55) EQ Johan Harju (Jonathan Granström, Lennart Petrell)

Skott på mål: 35-20 (15-1, 14-5, 6-14)
Utvisningsminuter: 8-16 (0-6, 2-6, 6-4)

Matchens tre stjärnor:

*** Patrik Zackrisson – Derbyhjälte med två snygga mål, men framförallt med en genuin ishockey över hela isen. Klev fram och presterade precis vad jag efterlyste inför helgen.
** John Norman – Fortsätter att dominera och frågan är inte hur bra Norman är, ruskigt bra. Frågan är hur bra han kan bli? Få motståndare kan med schyssta medel sätta stopp för skridskoelegantens framfart.
* Sebastian Aho – Elegant från sin backplats, stod för flera underbara initativ och låg bakom Pesonens viktiga mål.

———————————————————————————————————-

Skellefteå AIK visade mästarklass och var snudd på otäckt bra i fem perioder under helgens back-to-back möten. Idag imponerade man stort och den första perioden är ett kvitto på hur bra detta lagbygge är – men framförallt på hur bra det kan bli framåt våren. Efter en oväntat anonym start på säsongen klev både Pesonen och Zackrisson fram ikväll med sina bästa insatser för säsongen, och när de pjäserna kommer upp i sin fulla potential är det svårt att se vart resan kan sluta.

Om fem perioder var bra, då var den sjätte och sista dess raka motsats. Från ingenstans kunde gästerna göra match, av något som inte ens var en match, och anförda av Johan Harju handlade det till slut bara om centimetrar från att Luleå kvitterade.

———————————————————————————————————

– Det var nästan pinsamt att lämna isen efter första perioden, till en viss del handlade det nog om att vi ville för mycket.
Johan Forsberg

Och jag lider med våra supportrar, som är helt fantastiska och verkligen gör allt för att vi ska vinna, som tvingas se hur vi uppträder i två perioder.
Forsberg igen

-Den satt väldigt bra, det gjorde den.
Zackrisson om sitt första mål

– Tränarna hade förvarnat mig om stämningen och atmosfären i dessa möten, men det var helt sjukt. Man får verkligen extra energi när de sjunger så högt.
Terry Broadhurst

 

———————————————————————————————————-

 

Övriga resultat
Växjö Lakers vs. Malmö Redhawks 4-3
Regerande mästarna tar sin första seger i årets SHL, men det satt långt inne. Segern till trots så verkar inte Växjö ha hittat formen ännu. Eller är man inte bättre?

Karlskrona HK vs. Djurgårdens IF 4-2
Nykomlingarna besegrar Djurgården och tar därmed sina historiska första tre poäng i SHL. Fantastiskt kul för laget, som verkar anammat det hårda jobbet som krävs i denna serie. Jimmy Anderssons segermål är en fröjd för ögat.

Örebro HK vs. Rögle BK 5-2
Efter att ha legat under tidigt i matchen vänder Örebro och vinner till slut stort. Petruzalek gör två mål och det är väldigt viktigt för ÖHK att han levererar.

Brynäs IF vs. HV71 3-1
Gävle-laget fortsätter att imponera och många har nog underskattat dem. Även jag. Anton Rödin smäller dit två nya baljor och leder SHLs poängliga.

Frölunda HC vs. Färjestads BK 4-3 efter förlängning.
Frölunda gick ifrån till 3-0 tidigt i matchen och såg ut att gå mot en utklassning. Då hände något och Färjestad kunde på ett imponerande sätt vända och kvittera.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *