Inför match: Utmaning i Göteborg väntar

Luleå HF, HV71, Djurgårdens IF och Örebro HK i all ära – idag väntar ett motstånd av en helt annan kaliber när Skellefteå gästar Frölunda. En värdemätare värd sitt namn, som inlett säsongen på ett fullständigt lysande sätt. Blodtörstande och fullständigt orädda indianer mot ett gäng namnkunniga cowboys.

Indianerna från Göteborg har nog inte sett bättre och mer intressanta ut på ett decennium, minst.
Fyra väl fungerande formationer packade med spelare av hög klass, och med en hunger som publiken i Scandinavium inte upplevt sedan Kallios storhetstid i klubben.
Frölunda känns på många sätt som den absolut största kandidaten till att vinna sm-guldet framåt våren, och skulle det nu även bli så att Janmark vänder hemåt då har jag svårt att se vilka som ska stoppa laget från att lyckas.
Likheterna mellan detta Frölunda och det Skellefteå AIK som tog guldet 2013 är många, och ska jag gå in på varje gemensam detalj i dessa två lagbyggen kommer detta inlägg att bli betydligt längre än tänkt. Men den stora gemensamma nämnaren är hungern.
Skellefteå AIK anno 12/13 drevs av en hunger som inte mättades förrän Jimmie Ericsson stövlade in på svenska ishockeyförbundet med pokalen. Hela den gyllene säsongen kantades av en svartgul massa som körde över allt i dess väg, och som i slutspelet aldrig ens tillät det att bli spännande.
I årets Frölunda ser jag samma hunger, anförda av Roger Rönnberg med guld i blick har man dominerat SHL såhär långt och vi ser bara början på vad som kan bli en mäktig säsong i poseidons stad.

Skillnaden från den ensidiga säsongen 2012/2013 till årets dito är att det hungriga laget inte är ensamt vid middagsbordet, till höger och till vänster har två hungriga gäster slagit sig ned vid Frölunda och slagit fast att det visst ska bli en kamp om huvudrätten.
Mittemot har en till och med hungrigare gäst på egen inbjudan slagit sig ned, och där stannar inte kampen vid huvudrätten. Den objudna och oönskade gästen är låst vid att även sno med sig hela efterrätten.

När Skellefteå utan problem lekte sig fram till guldet för två år sedan var bordet tomt på andra gäster, när Frölunda i år  vill göra samma resa så har Färjestad, Luleå och det oönskade Skellefteå slagit sig ned. Och där ligger utmaningen för Rönnbergs mannar. Den utmaning som Skellefteå aldrig fick.

Om eftermiddagens match är en utmaning för Skellefteå, så är den minst lika stor för Frölunda. Redan i omgång fem får vi se två tjurar göra upp, två muskulösa sådana som kommer att stånga sig blodiga för att ta hem alla tre poäng, men än viktigare: för att visa sin makt.
Inför match väljer jag att ta Frölundas sida i mina tips, då de inlett säsongen på ett bättre sätt och dessutom stärks av sin egen hemmaplan. Men där i någonstans ligger även Skellefteås möjligheter. Laget har en förmåga att alltid spela som bäst i just dessa typer av matcher, när de är fullkomligt uträknade och kommer ifrån en svag insats.
Skellefteå har ingenting att förlora – därför stärks deras chanser att vinna.

I Skellefteå saknas fortfarande Mattias Ritola och Anton Öhman . Till dagens match har även Anton Lindholm, lättare skada, och Sebastian Ohlsson fallit ur laguppställningen, Åsele-sonen spelade istället i J20 och fick vara med när Modo slogs tillbaka med mäktiga 11-0.

***********************************************************************************************

Matchtips: 4-2 till Frölunda. Pesonen och Forssell målskyttar.
Laguppställning:

Markus Svensson, (Erik Hanses)

Niclas Burström – Alexander Urbom
Jimmie Ericsson – Erik Forssell – John Norman

Tim Heed – Sebastian Aho
Janne Pesonen – Patrik Zackrisson – Martin Lundberg

Fredrik Lindgren – Marcus Pettersson
Terry Broadhurst – Axel Holmström – Andrew Calof

Arvid Lundberg
Adam Pettersson – Pär Lindholm – Pontus Petterström

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *