Matchtext: Lång avstängning väntar kaptenen

Linköpings HC – Skellefteå AIK 2-3 (0-0, 1-1, 1-1, 0-0, 0-1)

0-1 (26.32) PP1 Tim Heed (Andrew Calof, Sebastian Aho)
1-1 (28.42) PP1 Nick Sörensen (Chad Billins, Gustav Forsling)
2-1 (47.57) EQ Broc Little (Daniel Rahimi, Jonas Junland)
2-2 (49.03) EQ Terry Broadhurst (Axel Holmström)
2-3 PS Terry Broadhurst

Skott på mål: 21-29 (4-10, 7-10, 8-7, 2-2)
Utvisningsminuter: 10-31 (4-2, 6-2, 0-27, 0-0)

Matchens tre stjärnor:

*** Erik Hanses – Har fått utstå en hel del kritik efter insatsen i Slovakien och inte heller fått förtroende att starta en match i SHL. Fram till idag – då kliver Hanses fram och gör en förstklassig insats och fullt rättvist fick han bli matchhjälte med tre straffräddningar.
** Terry Broadhurst – Fortsätter att visa en god formkurva, stod i afton för ett imponerande tvåvägsjobb och med två avgörande mål. Visade upp en fantastisk skicklighet vid sitt straffavgörande.
* Alexander Urbom – I Linköping finns Rahimi, som är en av SHLs tuffaste spelare. Ikväll överglänstes han av Urbom som kombinerade sitt fysiska spel med en stabil insats även i spelet. Börjar visa varför han värvades till laget.

———————————————————————————————————-

Wow! Vilken underhållning vi bjöds på i SHLs åttonde omgång – mellan två lag med en genuin avsky för varandra. Planket ekade i parti och minut och efter i stort sett varje avblåsning uppstod gurgel.

Tyvärr kunde inte Jimmie Ericsson kontrollera sina känslor utan lät dem bubbla över, och den tackling han sätter in på Linköpings transatlant är långt ifrån snygg. Skellefteås lagkapten hade god tid på sig att avbryta, men gör inte det utan smäller istället in i situationen våldsamt och träffar huvudet till synes avsiktligt. Och visst, Roe går lågt just innan smällen och kunde kanske ha tagit den på ett bättre sätt men det rättfärdigar inte Ericssons aktion. Inte ens lite.
Onödigt.
Jag hoppas att även den mest enögda svartgula supportern inser det också – om inte:
Kolla på situationen igen och visualisera att det är Rahimi som sänker Ericsson.
Nu då?
Med tanke på den uttalade policyn att såna där smällar skall straffas hårdare tror jag att en lång frånvaro från matchspel väntar kapten Ericsson.
Hur länge vill jag inte spekulera i, men känslan är att vi får se seriens hittills längsta straff.

Skellefteå stod annars för säsongens hittills mest imponerande insats – att åka till Linköping en lördags afton och prestera detta mot ett av seriens hetaste lag är klass. Till slut bjöd fjolårets finalister på 60 hela minuter av bra spel – ja mer än så, 65 till och med. Då är också Skellefteå AIK ett lag för den absoluta toppstriden, något som Linköping fick erfara den bittra vägen.
Spelet i numerärt överläge verkar i sakta men säkert gemak gå mot de höjder som inför säsongen förväntades av laget, det blev ”bara” ett mål ikväll men det med absolut mersmak. Pucktempot var högre än tidigare, ändå höjdes precisionen.
Något som oftast går allena, men som Skellefteå ikväll visade kunde gå hand i hand.
I box play briljerade man dessutom – och det enda insläppet i den spelformen skulle aldrig ha varit mål då Sörensen, av reprisen att döma, solklart stötte in pucken med handen.
Efter Ericssons klantiga utvisning ställdes också Skellefteås box play inför en mäktig utmaning – och fixade det utan några större problem.

I Skellefteå stack ett gäng spelare ut lite extra – från en annars jämn och bra massa – och då tänker jag främst på Erik Hanses, Terry Broadhurst, Alexander Urbom. Motivering till detta finner ni längre upp i inlägget där jag listar matchens tre stjärnor.

Erik Hanses lämnade ikväll isen med den, vad jag tror, skönaste känslan på väldigt länge. Efter att nästintill blivit utskrattad på sociala medier vid Kosice-matchen klev han ikväll fram med en insats som få såg komma.
Hanses höll stundtals låda med sin snabba plock och vid ett par tre tillfällen räddade han givna mål för Linköping.
Och för er som följt bloggen så vill jag också säga att jag inte är kappvändare – jag sågade Hanses efter matchen i CHL men det med all rätt. Erik var inte bra då.
Ikväll hyllar jag honom, för lika mycket ris han fick då. Lika mycket ros ska han få idag.
Matchvinnare, smaka på det Erik. Och grattis till en väl genomförd match!

Avslutningsvis verkar Skellefteå fortsätta på den inslagna vägen, inför match hittade ni ett inlägg om lagens tidigare 37 möten på de senaste 4 säsongerna. Ikväll utökade Västerbottenslaget sin dominans mot Linköping och tog sin 28 seger på 38 möten.
Drömmotstånd? Ja kanske, det är hur som haver allt för stort övertag för att kallas en slump.

—————————————————————————————————————————

Övriga resultat

Luleå HF vs. HV 71 7-4
Jönköpingslaget har gigantiska problem i årets SHL och det är nästan så man tycker synd om dem, med det skadeläge de har. Men den enes död – den andres levebröd. Och man kan väl lugnt säga att Luleå ikväll kalasade på motståndet och för en stund fick det andrum som man sökt efter.

Brynäs IF vs. Frölunda HC 3-1
Jag har sagt det förut, och säger det igen, Brynäs IF är årets mest underskattade lag. Har seriens kanske bästa förstakedja, anförda av den klart bästa spelaren just nu Anton Rödin, och ikväll var det just den formationen som förde Gävle-laget till seger.
Frölundas första förlust dessutom. Starkt av BIF!

Karlskrona HK vs. Malmö Redhawks 4-7
Malmö har presterat bättre än vad tabellen visar och ikväll fick man tre välförtjänta poäng mot Blekinge-laget som fortsatt parkerar på jumboplatsen.

2 kommentarer

  1. Visst, Jimmies tackling var inte snygg, men samtidigt går det väldigt snabbt där ute, och var knappast något avsiktligt.

    • Såna där situationer kan aldrig försvaras med att det går för fort, en dum och dålig förklaring till ett dumt och dåligt beslut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *