Inför match: Talangfabriken sätts på tufft test

Med ett sargat och brandskattat lag åkte idag Wallson & co mot Ängelholm, för ett möte med en av årets tre nykomlingar – en match som inte på något sätt eller vis kommer att bli en walk in the park.

Jimmie Ericsson, Mattias Ritola, Anton Lindholm, John Norman och Anton Öhman. Fem spelare på frånvarolistan, där åtminstone de fyra förstnämnda får ses som riktigt tunga avbräck för tabellsjuan Skellefteå AIK. Det är dock i dessa tider laget testas – spelarna lägre ner i hierarkin ges chansen att visa upp sig till en allt högre grad.

Tre spelare som definitivt ges just den chansen är juniorerna Sebastian Ohlsson,

Trions poängutdelning såhär långt i juniorlaget.

Trions poängutdelning såhär långt i juniorlaget.

Andreas Wingerli och Isak Stenlund-Ädelgran. En trio som gått riktigt starkt i juniorlagets säsongs-prolog och nu på allvar får testa en helt annan miljö.
SHL-miljön.
Ohlsson och Wingerli har båda två redan testat på det högsta svensk ishockey har att erbjuda. Två kvicka, intensiva anfallare som med just de egenskaperna kan vålla oro i motståndarlagets försvar.

Rögle BK placerar sig just nu på tionde plats i tabellen med nio inspelade poäng på åtta matcher. De har haft stora problem att plocka poäng i de jämna matcherna, men stundtals imponerat spelmässigt. Ett svårplacerat lag med en del styrkor – men även stora svagheter. Bredden är en i det sistnämnda.
I Ängelholms-laget hittar vi inte heller någon större mängd namnkunniga stjärnor, det är väl kanske Ivan Baranka och Dominik Granak på backplats som kan stoltsera med det bästa CV:et.
Poängmässigt har förre guldhjälten i Brynäs, Sebastian Wännström, varit med sina 6 poäng (4+2) på 8 matcher.

Mina förväntningar på matchen är inte speciellt höga, känslan är att det kommer bli en typisk match med serielunks-karaktär. Skellefteå ska och bör vinna – men som vi alla vet är en match förlorad redan i förhand om tankarna är som så.
Mest intressant blir det ändå att se trion ur Skellefteås talangfabrik, jag tror att de kommer bjuda på minst ett mål ikväll.

Senaste säsongen bägge lagen återfanns i svenska högstaligan var 2012/2013.
Då mötte man varandra fem gånger.
Och det slutade såhär den gången (med Skellefteås siffror först): 3-1, 6-0, 7-0, 5-2, 3-2.
Totalt 15 av 15 poäng för Skellefteå med en målskillnad på 24-5.

Matchtips: 2-3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *