Inför match: Ett naivt Modo på besök

Det är omgång 13 och dags för Skellefteå att ställas emot Modo för första gången i årets upplaga av SHL. Ett Modo som de senaste åren varit på ett fritt fall i svensk ishockey och ifjol tvingades kvala sig kvar.
Ett Modo som visar upp en otroligt naiv sida och fortsätter att satsa på gamla transatlanter istället för en mer långsiktig lösning.


På försäsongen fick vi se två drabbningar mellan dessa lag där Skellefteå vann bägge, 5-4 och 7-3. Känslan är att det kommer fortsätta längs den banan och att Skellefteå ikväll tar tre relativt enkla poäng.

Örnsköldsviks-laget kryllar inte av ögonbrynshöjande namn – det är ett rätt slätstruket lag från målvakterna till anfallarna där Bobby Butler (som ryktats till Skellefteå vid ett par silly seasons) och Per-Åge Skröder sticker ut. Jag kan gå in på detta och skriva hur länge som helst men den tiden har jag inte nu.

I Skellefteå ser vi inga förändringar i laguppställningarna från Brynäs-matchen, förutom en rockad på målvaktspositionen där Svensson går in istället för Hanses. Ett rätt oväntat val då Hanses visade framfötterna i torsdags och storspelade, i en match som denna vore det ett bra tillfälle för honom att stå sin första match på hemmaplan.

Kuriosa

* Förra säsongen möttes man fem gånger, Skellefteå vann samtliga möten efter full tid och med en förkrossande målskillnad på 30-10.
* Sedan 2010/2011 har lagen mötts 31 gånger. Skellefteå har vunnit 26 av dessa.
* Den totala poängfördelningen de senaste fem säsongerna är 75 av 93 möjliga poäng för Skellefteå. Modo har mäktat med 18 poäng på fem säsonger.
* Den totala målskillnaden är 102-54.
* Modo har värvat tio transatlanter denna säsong. Poängbäst hittills i laget? Victor Olofsson, med 10 (3+7) poäng.

Matchtips
5-1 till Skellefteå.

Laguppställning och liveuppdateringar hittar ni HÄR.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *