Juletider och julklappsutdelning

Dagen för extra uppskattning till dina kära står runt knuten, dagen före dopparedan eller kalla det vad ni vill. Jag har äran att spendera dagarna två i sällskap med de jag håller allra närmast hjärtat. Det är dock oundvikligt att inte rikta tankarna till de som inte alls har det lika bra – de som ofrivilligt inte bara spenderar denna högtid själv utan alla sina dagar i ensamhet. Det smärtar i mig bara av att veta hur människor tvingas leva så, men jag vill inte ens sätta min smärta i perspektiv till de vars vardag går i ensamhetens tecken.
Jag önskar er alla en fantastisk, magisk och varm jul.
Och jag önskar er ensamma själar med ingen att dela glädjen och värmen med en extra fin jul, ni är hjältar av samhället och förtjänar ett betydligt bättre livsöde. Kram.

Julen är också den tid på året då socialtjänsten har det stressigast – tiden då våldet i hemmen ökar. Allt för ofta med alkoholen som orsak. Även detta rör mig mycket och jag hoppas att ni alla tänker efter en extra gång innan ni fyller på glasen den där extra gången istället för att nöja er med julmusten. Jag lovar er, den är minst lika god. Kram.

********************************************************************************’

Julen markerar också halvtid för Skellefteå AIKs säsong och givetvis är det dags för en utvärdering av den första halvan. Här kommer jag att gå igenom spelare för spelare med statistik, kommentar och slutligen med en liten julklapp från tomten.

#34 Erik Hanses
8 matcher, 2.46 insläppta per match, 89.5%.
Kommentar: Har överträffat förväntningarna och frånsett Frölunda-matchen har det sett riktigt bra ut för Erik som ofta har fått stå i svåra bortamatcher.
God jul Erik önskar Tomten, här får du ett paket fyllt av självförtroende som du kommer att få använda i de matcher du kommer få starta under andra halvan av säsongen.

#35 Markus Svensson
19 matcher, 1,80 insläppta per match, 92.5%
Kommentar: Startade säsongen sämre än förväntat men efter utklassningsförlusten i Göteborg vände allt både för ”Mackan” såväl som hela laget. Målvakten har sedan det varit seriens absolut bästa målvakt och ser bättre ut än någonsin förut.
God jul Markus önskar Tomten, här får du en plats i Tre Kronor till vårens ishockey-VM där du kommer att slåss om förstaspaden.

#3 Niclas Burström
27 matcher, 17 poäng (8+9), +11
Kommentar: Gör sin poängmässigt sett bästa säsong och fortsätter att utvecklas för varje dag. Bättre än vad folk tror.
God jul Niclas önskar Tomten, du får av mig stabilitet som gör att du fortsätter att spela med samma självsäkerhet och noggranhet resten av säsongen.

#4 Tim Heed
27 matcher, 13 poäng (4+9), +8
Kommentar: Inte alls lika dominant som förra säsongen men istället har den skickliga backen utvecklat ett defensivt spel som vi inte sett förut. Gör sällan misstag i egen zon.
God jul Tim önskar Tomten, här får du ett paket som gör att motståndarlagen glömmer bort hur dominant du var ifjol vilket ger dig större ytor på offensiv blå att göra din grej.

#8 Marcus Pettersson
27 matcher, 4 poäng (2+2), +13
Kommentar: Är en av lagets främsta i plus/minus kolumnen vilket är ett bra kvitto för den unga backen som överlag gjort en riktigt bra säsong så här långt.
God jul Marcus önskar Tomten, jag ger dig en plats som topp6 back i årets JVM vilket borde göra att du kommer tillbaka till Skellefteå med ännu starkare självförtroende.

#9 Patrik Zackrisson
27 matcher, 27 poäng (6+21), +22
Kommentar: Lagets genomgående bästa spelare tillsammans med Svensson. Stod för en stabil säsong ifjol men i år är han en, kanske två, klasser bättre. Stundtals dominant på isen.
God jul Patrik önskar Tomten, av mig får du en frisk lekkamrat som du tillsammans med Calof kan fortsätta ösa in poäng med. Ifall Ritola och Pesonens skadeproblem fortsätter ger jag dig en ny spelare utifrån med förmågan att ösa in mål på dina framspelningar.

#12 Adam Pettersson
27 matcher, 11 poäng (3+8), +3
Kommentar: Den senaste tiden har Adam flugit fram på isen och haft lekstuga med motståndarlagens försvar. Med något högre skärpa i de avgörande lägena hade Adam kunnat haft dubbel poängskörd.
God jul Adam önskar Tomten, du får en vecka med Jamie Benn och Tyler Seguin där de kommer att lära dig konsten att göra mål. Och mål. Och mål.

#13 Mattias Ritola
9 matcher, 9 poäng (3+6), +8
Kommentar: Har på sina blott nio framträdanden visat vilken oerhört hög nivå han håller. Är en av seriens absolut främsta spelare och får han vara frisk resten av säsongen kommer folk att inse hans storhet.
God jul Mattias önskar Tomten, i ditt paket finns en skyddsängel som håller dig hel i resten av din karriär så du kan nå de höjder du har potential till.

#17 Pär Lindholm
27 matcher, 7 poäng (2+5), +3
Kommentar: Det har blivit något av ett antiklimax under årets säsong då Pär under fjolåret var det stora utropstecknet. I år var förväntningarna högre och även om Kusmarks-sonen inte på något sätt varit dålig har han inte presterat lika bra som ifjol.
God jul Pär önskar Tomten, i din julklapp finner du fjolårets form som gör att du resterande del av säsongen blir den dynamo som du kan vara.

#18 Pontus Petterström
26 matcher, 4 poäng (0+4), +8
Kommentar:
Får en del ris på sociala medier för årets säsong. Detta ställer jag mig dock emot, Pontus är inte spelare som ska ösa in poäng. Inte heller en spelare som ska synas speciellt mycket. Gör ett ovärderligt jobb i numerärt underläge, en underskattad komponent i ett gulddrömmande lag.
God jul Pontus önskar Tomten, du får en ramsa av North Power som gör att du får den uppskattning du förtjänar för ditt heroiska jobb på isen.

#19 Andrew Calof
27 matcher, 21 poäng (12+9), +13
Kommentar: En av seriens bästa målskyttar men det som imponerar mest är hur Andrew den senaste tiden visat sig vara en spelare med förmågan att skapa målchanser helt på egen hand och uppehålla ett helt motståndar-försvar.
God jul Andrew önskar Tomten, av mig får du ett fyrklöver som du kan stoppa i handskarna. Detta får du för att du i många matcher förtjänar högre utdelning än vad du får, resterande delen av säsongen kommer pucken att studsa din väg.

#20 Erik Forssell
25 matcher, 7 poäng (2+5), -3
Kommentar: En av få spelare med minus i protokollet – något som inte alls är vanligt för den pudelkloka tvåvägscentern.
God jul Erik önskar Tomten, du får videon från guldsäsongen 12/13 så du kan se när du avgjorde finalen vilket förhoppningsvis kan stärka ditt självförtroende.

#21 Jimmie Ericsson
19 matcher, 11 poäng (5+6), +2
Kommentar: Öppnade säsongen oväntat starkt och var tillsammans med Norman den klart bästa anfallaren. Efter avstängningen har det inte gått att känna igen lagkaptenen som helt fallit ur matchbilderna.
God jul Jimmie önskar Tomten, du får gåvan att se varje match som en avgörande slutspelsmatch. Då du är som bäst.

#22 Janne Pesonen
17 matcher, 19 poäng (9+10), +9
Kommentar: Visade innan skadan att han är seriens kanske poängfarligaste spelare. Har förmågan att skapa lägen från ingenting och på egen hand vinna matcher. Viktigt för Skellefteå att skadan är läkt innan slutspelet.
God jul Janne önskar Tomten, här får du en mirakeldryck som gör att du är skadefri redan i början av februari så att du hinner komma in i matchtempot före slutspelet börjar.

#25 Axel Holmström
27 matcher, 16 poäng (3+13), -2
Kommentar: Det tog nästan en evighet innan fjolårets succéspelare sköt sitt första mål och överlag har Axel inte nått upp till den nivå alla vet att han har i sig. Kanske ställer vi för höga förväntningar på honom då han fortfarande är junior, och 16 poäng är trots allt inte fy skam.
God jul Axel önskar Tomten, jag ger dig ett framgångsrikt JVM där du blir poängkungen som skjuter Sverige till guldet – efter framgångarna i Finland återvänder du till SHL och dominerar som i slutspelet.

#27 Martin Lundberg
23 matcher, 8 poäng (4+4), +6
Kommentar: Gör sin kanske bästa säsong i karriären. Har utvecklat sitt offensiva spel där han nu är ett hot samtidigt som han fortsätter att vara otroligt stark i defensiv zon.
God jul Martin önskar Tomten, du får en plats i en av de ledande kedjorna samt framför målet i andra Power play uppställningen.

#33 Sebastian Ohlsson
24 matcher, 3 poäng (1+2), -1
Kommentar: Har fått spela i nästan alla matcher och inte alls gjort bort sig. Är en väldigt intressant forward för framtiden och kanske en ny Arvidsson-typ.
God jul Sebastian önskar Tomten, du får en månad i ett allsvenskt topplag där du får chansen att vara i en toppkedja och mer speltid i avgörande moment.

#37 John Norman
23 matcher, 16 poäng (5+11), -2
Kommentar: Bättre än någonsin och har efter ett par år i Skellefteås organisation gått från en snabbskrinnande tvåvägsforward till ett hyperfarligt offensivt vapen som motståndarlagen inte kan hantera.
God jul John önskar Tomten, här får du ett paket som gör att din utveckling fortsätter att gå framåt. Detta borde ge dig möjligheten att bli en avgörande faktor i kommande slutspel.

#52 Arvid Lundberg
21 matcher, 5 poäng (3+2), +12
Kommentar: Svårt att hitta kontinuitet i sitt spel, blandar strålande insatser med matcher där slarvpassen avlöser varandra. Visar dock att han i grund och botten är en kompetent SHL-back.
God jul Arvid önskar Tomten, du får ett par veckor i ett allsvenskt topplag där du får rollen som ledande back vilket är bra för din framtid.

#54 Anton Lindholm
14 matcher, 0 poäng, -1
Kommentar: Har inte riktigt fått det att stämma i årets SHL. Spelet med puck har stundtals varit under all kritik. Anton har dock varit till sin bäst i de tuffaste matcherna där han kommer till sin rätt.
God jul Anton önskar Tomten, du får i ditt paket en andra halva av säsongen där alla matcher blir tuffa så dina styrkor kommer till användning.

#55 Alexander Urbom
27 matcher, 5 poäng (0+5), +1
Kommentar: Stundtals riktigt bra, stundtals mindre bra. Har inte hittat stabiliteten ännu men det märks att det är en back som inger respekt. Motståndarlagen hatar att möta Alexander, något som kommer bli viktigt i slutspelet.
God jul Alexander önskar Tomten, här får du ett mål i nästa hemmamatch mot Djurgården så din tråkiga nolla spräcks.

#61 Fredrik Lindgren
17 matcher, 6 poäng (1+5), +3
Kommentar: Pappan i laget har dragits med skador, och även om frånvaron egentligen inte märkts är han en väldigt viktig spelare i Skellefteås unga backuppsättning. Fortfarande väldigt skridskostark.
God jul Fredrik önskar Tomten, du får en bok av Jaromir Jagr där alla hemligheter till en lång karrirär finns.

#63 Sebastian Aho
24 matcher, 9 poäng (3+6), +2
Kommentar: Har gett ett väldigt stabilt intryck under säsongen och är en back med kvaliteter utöver det vanliga.
God jul Sebastian önskar Tomten, du får ett rejält julbord med en oförmåga att känna mättnad. Några extra kilon gör dig bara gott.

#73 Terry Broadhurst
25 matcher, 11 poäng (5+6) +1
Kommentar: Blandar och ger. Har lätt att försvinna ur matchbilden men undertecknad tror på ett väldigt lyckat 2016 där Terry belönas med nytt kontrakt.
God jul Terry önskar Tomten, du får ett stärkt självförtroende så du vågar tro mer på dig själv ute på isen.

1 kommentarer

  1. En ENA-stående sammanfattning!!! Kryddat med dina målande uttryck.Min julklapp till dig ,blir SAOL(Svenska Akademins Ord-Lista) så att du behåller ditt språkbruk,i toppklass.God Jul!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *