Kan Jocke bli den julklapp alla önskar sig?

Att svartgula sympatisörer önskat Jocke Lindström tillbaka i Skellefteås matchtröja sedan flytten till Saint Louis, Missouri, är inget nytt. Att de senaste tidens skador öppnat upp för ett nyförvärv är inte heller något nytt, bland annat har Wallsson till Norran hintat om att jultomten inte kommit ännu och direkt har rykten om Jocke till Skellefteå gått genom staden och sociala medier som en löpeld.
Undertecknad har givetvis också tagit del av dessa kvittrande små fåglar som kommit med det ena efter det andra – givetvis med varierande trovärdighet och det gäller att sålla bort dessa som enbart är ute efter att skapa eld utan rök.
Jag har ännu inte hört något som får mig att tro på att superstjärnan ska återvända till ”schtaan”, men visst har jag från mer trovärdiga källor fått åtminstone lite som pekar mot att det i alla fall inte är någon omöjlighet.

Vad som talar för en återkomst? Den statistiskt sett dåliga säsongen där det inte alls gått som planerat. Jocke inledde försäsongen lovande och parades bland annat ihop med både Ilja Kovaltjuk såväl som kedjan som under fjolåret bar SKA till vinsten i Gagarin Cup, Jevgenij Dadonov och Vadim Sjipatjov. (Då var den tredje länken årets stora succérookie i NHL, Artemi Panarin).
Efter den lovande starten har dock det mesta pekat nedåt för Jocke som inte gjort mål sedan 26 november. De senaste 20 matcherna har forwarden lämnat isen poänglös vid 13 tillfällen och totalt har det bara blivit 10 poäng (3+7) på dessa matcher.
Detta har lett till att han under de senaste två matcherna fått kolla på från läktaren trots att det på isen endast varit tre utländska spelare (maximalt tillåtna är fem). Dessutom har laget plockat in fyra väldigt starka namn likt väl forwards den senaste tiden, varav 2 är utländska.

Sammanfattning av vad som talar för:
* Inte alls motsvarat förväntningarna poängmässigt och lämnat isen poänglös 13 gånger i de senaste 20 matcherna.
* Inte gjort mål sedan 26 november.
* Endast gjort 10 poäng de 20 senaste matcherna.
* Förpassad till läktaren de senaste två matcherna trots att det på isen endast varit tre utländska spelare.
* SKA St. Petersburg har på kort tid plockat in fyra meriterade forwards, varav 2 är utländska.
* Han är utlånad till SKA St. Petersburg från Skellefteå och hemstaden känns som ett logiskt val ifall kontraktet i Ryssland bryts.
* Last but not least, Jocke har föralltid en given plats i Skellefteå AIKs omklädningsrum och den dagen han vill återvända kommer pengarna att finnas, oavsett vad.

Vad som talar emot en återkomst? Jocke Lindström är i grund och botten en NHL-mässig forward med spetskvaliteter få spelare i Europa kan matcha. Detta är givetvis något som alla sportchefer vet om, även de i KHL, och det vore märkligt ifall ingen försöker att ta nytta av forwardens tjänster resterande del av säsongen ifall SKA bryter.
Dessutom är Jocke en målmedveten spelare som garanterat inte vill ge upp KHL-drömmen riktigt ännu, han vet att han redan gjort allt som går att göra i SHL och har ingenting att bevisa här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *