Inför match: Hockeyfest hela dagen

Annandag jul och jag hoppas ni alla haft en fin jul med överflöd av kärlek och glädje.
Vi står idag inför en fantastiskt häftig dag och kväll med hockey-underhållning från tidig förmiddag och flera timmar framöver. Den större delen av er, mina läsare, lär hålla Skellefteå AIK – Djurgårdens IF som höjdpunkten under dagen men jag är kluven om det inte är Sverige – Schweiz eller Kanada – USA som får hållas högst.
Hur som helst ska vi om drygt två timmar se pucken släppas i Skellefteå Kraft Arena med mardrömsmotståndet Djurgårdens IF på ena sidan. Stockholmslaget är faktiskt tillsammans med Frölunda det enda lag i SHL som ännu inte tappat poäng mot tabelltvåan Skellefteå. Ett faktum Skellefteå med all säkerhet vill förändra med start ikväll och avslut på måndag, då Frölunda gästar Västerbotten.

I Skellefteå ser det för första gången på länge ljusare ut på skadefronten då samtliga som saknades inför uppehållet är tillbaka, frånsett långtidsskadade Pesonen. Saknas gör dock JVM-spelarna Marcus Pettersson och Axel Holmström samt Sebastian Aho som råkade ut för en av de mest oturliga skadorna jag sett på en ishockeyplan, och kanske i det sämsta läget blott några dagar innan JVM.
Den senaste tidens framgångar till trots finns det en del frågetecken runt Skellefteås stjärnspelare som Jimmie Ericsson och Erik Forssell. Bägge har fört en ytterst anonym tillvaro under november och december – de har egentligen inte gått att känna igen förutom vid några få fragment i vissa matcher och där finns det en enorm förbättringspotential och outnyttjad skicklighet i Skellefteå AIK.

Djurgården i sin tur saknar också en del spelare, bland annat två backar i Englund och Ollas-Mattsson som befinner sig i Finland med juniorkronorna. Hur mesta mästarna klarar av att ersätta dessa blir en fråga som ska besvaras i afton.

Matchtips: 4-1 till Skellefteå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *