Matchtext: Special teams bakom Skellefteås seger

Skellefteå AIK – Djurgårdens IF 5-2 (2-2, 1-0, 2-0)

0-1 (7.13) EQ Daniel Brodin (Matt Anderson, Patrick Thoresen)
0-2 (7.33) EQ Tomi Sallinen(Emil Lundberg, Marcus Sörensen)
1-2 (8.20) EQ Martin Lundberg (Niclas Burström, Terry Broadhurst)
2-2 (12.36) EQ Pontus Petterström (Sebastian Ohlsson)
3-2 (26.26) PP1 Patrik Zackrisson (John Norman)
4-2 (40.40) PP1  Andrew Calof (John Norman)
5-2 (48.54) PP1 John Norman (Mattias Ritola, Jimmie Ericsson)

Skott på mål: 33-20 (12-5, 10-7, 11-8)
Utvisningsminuter: 16-12 (2-2, 8-8, 6-2)

Matchens tre stjärnor:
*** John Norman – Annandagskung med två assist och ett mål i numerärt överläge där framförallt målet höll högsta klass.
** Patrik Zackrisson – Väldigt stark över hela isen och höll på att göra ett riktigt drömmål där backen var uppe på läktaren och käkade korv. Med ketchup.
Pontus Petterström – Sköt sitt första mål för säsongen men ska kanske ha mest credd för sitt hårda jobb i numerärt underläge. Täcker skott efter skott.

———————————————————————————————————-

Inför match höll Djurgården grepp om Skellefteå med två raka segrar, sex poäng och blott två insläppta på dessa matcher. När de ikväll lämnar Västerbotten gör de det med fem insläppta och inga nya poäng efter en match där tillfälliga serieledaren Skellefteå AIK imponerade inför hemvändarna i publiken.

Jag kallade mesta mästarna för ett mardrömsmotstånd i min text före matchen, detta kanske var något förhastat och överdrivet men jag ville på något sätt poängtera att Djurgården var ett av två lag Skellefteå ännu inte hade plockat poäng av.
De senaste årens maktfaktorer inom svensk ishockey är dock otroligt svåra att stoppa för tillfället och trots att Djurgården gjorde ett tappert försök och stundtals blixtrade till med bra offensiva sekvenser var det till slut inget snack om saken. Hemmalaget var ett par nummer för stora och segersiffrorna 5-2 var faktiskt något i underkant. Jag räknade till tre ramträffar och ett par puckar som var centimetrar från nätrassel.

Den största anledningen till de tre poängen var Skellefteås ”special-teams” som levererade denna annandagsafton. I numerärt överläge gjorde man tre mål och hemmapubliken bjöds på flera briljanta lösningar och imponerande direktspel. I det minst lika viktiga numerära underläget spelade man stort och gjorde det väldigt svårt för Djurgården att komma fram till några speciellt farliga lägen och när matchen summerades hade gästerna spelat över tolv minuter med en man mer utan att få hål på Skellefteås skickliga och täta box.
En av de som går i bräschen gällande just special teams är Pontus Petterström som kväll efter kväll tar på sig blåstället, käkar stål och taggtråd, och täcker puckar på löpande band. Att han i afton fick kröna detta med sitt första mål för säsongen var i alla världar fullt rättvist.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *