Inför match: Sveriges två bästa lag bjuder på hockeyfest

Det känns väldigt väl regisserat – Sveriges två absolut bästa lag drabbas samman i mellandagarna och om matcher under dessa dagar brukar bli hockeyfester vet jag inte vad kvällens match skall kallas.

12-5 och 6-0. Det är siffrorna lagen mellan inför kvällens drabbning. Serieledande Frölunda HC har i Göteborg besegrat den svartgula tabelltvåan två gånger om, först 6-2 sen 6-3 och inför mellandagarnas häftiga seriefinal ligger favoritskapet hos indianerna som hittat nycklar till att besegra Skellefteå.
Men det finns absolut inga tvivel om att det är just de två bästa lagen – det räcker att kolla eminenta Lars Lindbergs sammanställning för att förstå detta:

CXThQlIWEAASSyt.png large

 

 

 

 

Undertecknad sitter i skrivande stund och tittar på den fantastiskt underhållande matchen mellan de svenska juniorkronorna och USAs dito – en match som går i sjukt hög fart och bjuder på en rakt igenom underbar ishockey. Förväntningarna inför kvällens seriefinal blir inte precis lägre efter dessa underbara JVM-matcher och någonstans känner jag ändå att ingen kommer lämna Skellefteå Kraft Arena med besvikelse över underhållningen.
Hur matchen kommer att gå känns dock väldigt ovisst, gästerna från Göteborg har denna säsong ett komplett lag med ytterst få brister. De har dessutom ett kraftigt mentalt övertag vilket kan bli avgörande ifall matchen står och väger.
”Vi som är från Göteborg, åker aldrig hem i sorg”, så lyder en ramsa och jag tror att den faktiskt kan passa in även efter kvällens match. Ska jag försöka mig på det svåraste och egentligen rätt intetsägande med att tippa kvällens match så tror jag att Frölunda drar det längsta strået med en uddamålsseger i en match där Skellefteå dominerar 40 minuter utan att få in pucken.

Skellefteå ställer upp med exakt samma lag som vid annandagsmatchen mot Djurgården, vilket betyder att backen Anton Öhman ställs utanför matchtruppen och att Wallsson matchar sex backar och fjorton forwards.
I matchen mot Djurgården skiftade John Norman och Martin Lundberg kedjor och det ser ut som att det blir så även ikväll. Detta betyder att Lundberg matchas med Ericsson och Forssell. Norman med Broadhurst och Pettersson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *