Målet som ingen tyckte skulle godkännas

Frölunda slog ikväll Skellefteå i en het seriefinal där gästernas defensiv imponerade – Skellefteå fick jobba hårt för att komma till något som helst farligt läge.
I en annars härlig och underhållande match var det därför något av ett antiklimax att ett så omdiskuterat mål blev avgörande.
Min känsla är att Figren visserligen blir inknuffad i målgården men däremot gör sig skyldig till regelbrott då han med klubban stöter Svensson i baksidan och hindrar målvakten från att rädda skottet från Fälth. Att han blir inknuffad tar bort regelbrott A som är att han befinner sig i målgården men tar inte bort regelbrott B då han använder klubban för att störa Svensson – på reprisbilderna ser det ut som att Frölundas forward medvetet petar med klubban på målvakten och därför tycker jag att målet ej borde ha godkänts.
Efter match var det givetvis upprörda känslor i Skellefteås kabyss och bland annat huvudpersonen Svensson gick hårt åt domslutet. Stefan Klockare och Krister Holm tillbringade dryga fem minuter inne hos domarna och känslan är att det gick rätt hett till där inne. Det bör dock tilläggas att domarna på isen inte kan lastas för domslutet då de helt och hållet måste gå på situationsrummets bedömning och endast kan framföra vad de dömt.
Även Frölundas tränare Roger Rönnberg ansåg att målet inte skulle ha godkänts – alltså ett mål som ingen part tyckte var korrekt. Förutom situationsrummet då.

Här följer spelare, ledare och domarnas syn på saken:

Markus Svensson, Skellefteå AIK.
Jag vet inte riktigt hur de tänker där. De ringer väl på det där och gör någon slags jävla videobedömning och tycker väl att det inte är någon som stör mig men jag vill ju gärna ställa mig upp och rädda där. De tittar ju på det så man får väl lita på att de gör sitt jobb. Frustrerande men vi får väl någon förklaring snart.

Martin Lundberg, Skellefteå AIK.
Min spontana känsla både när jag ser det live och reprisen är att det inte ska vara mål men jag får väl sätta mig och kolla igen.

Roger Rönnberg, tränare Frölunda HC.
Vi har tur på den bedömningen vid tredje målet. Jag var helt säker på att de skulle döma bort det då vår spelare sätter klubban i baksidan på målvakten. Jag trodde det var mål när jag såg det live men på reprisen var jag säker de skulle ta bort målet.

Hans Wallson, tränare Skellefteå AIK.
Vi vet tydligen inte reglerna. Rör man målvakten och tar bort hans ben så har vi fått veta att det inte ska bli mål men nu blir det tydligen mål.

Pehr Claesson, domare.
Vi går in och ringer då får vi från situationsrummet att det är mål och då har de ägande-rätten. Det de säger där uppe ska vi gå ut på isen och verkställa.
Jag frågar om det ska vara mål eller inte och de säger att det ska vara mål, utan förklaring. Vi ska titta på det nu.

1 kommentarer

  1. Han som sitter i situationsrummet och har flera kamerar att se på MÅSTE väl en sådan här gång förklara sig för alla om varför han dömmer mål.
    Speciellt en sån här gång när alla andra som ser det tycker att det inte ska vara mål.
    Dom tappar ju hela sin trovärdighet efter att ha gjort en sån här miss.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *