Inför match: Tar sig Skellefteå tillbaka till vinnarspåret

Två dagar efter den svidande förlusten i seriefinalen har Skellefteå AIK ikväll chansen att studsa tillbaka på vinnarspåret när de i Karlstad kan ta sin tredje raka seger mot det klassiska laget.

I ishockey finns ingen tid att tycka synd om sig själv – förlust, vilodag, ny match och chans till revansch. Ett tätt spelschema är på så sätt positivt för ett lag som förlorat och snabbt vill smaka på segerns ljuva sötma igen.
Ikväll är det ett revanschsuget Skellefteå som i en mest troligt fullsatt Löfbergs Lila Arena ska tysta hemvändande Karlstads-bor. En match mellan två lag som känner varandra väl och där vi de senaste åren sett ett maktskifte, västerbottningarna är de senaste årens svar på vad Färjestad var åren 2000-2010.

Denna säsong har lagen stött på varandra två gånger med samma poängfördelning vid bägge tillfällen. 3-1 och 5-1 lyder slutresultaten till Skellefteås fördel, där den större segern kom i Karlstad. Det är alltså svartgul fördel inför match och känslan är att segersviten förlängs.
I Färjestad blir det väldigt intressant att se finländaren Antti Tyrväinen som gjorde två mål mot Djurgården i måndags samt Travis Turnbull som debuterar.

Matchtips:
* Skellefteå vinner med 2-4
* Calof, Heed, Ericsson och Ritola gör mål.
* Zackrisson har tre assistpoäng.
* Urbom åker på ett matchstraff.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *