”Yngsta brorsan tror han har mest talang”

Ni har läst mina texter efter Skellefteås matcher nu i snart två säsonger där i stort sett alla spelare på ett eller annat sätt fått sina citat i skrift på denna sida.
Idag släpper jag fram ett helt nytt namn, eller nåja, ett helt nytt förnamn i alla fall.
Samuel Aho, back i Division 1 laget Vännäs HC och storebror till Skellefteås talangfulla back.

Likheterna var många, Samuel och Sebbe verkar vara typ exakt lika långa. Spelskickligheten och sinnet för att hitta sina medspelare var också rätt lika, även om Sebastian av förklarliga skäl är snäppet vassare i alla detaljer.
Efter match pratade jag också med Samuel om… :

*** Sebastian…
Tråkigt han var skadad i början av säsongen men sen gjorde han bra ifrån sig för Skellefteå och spelade riktigt bra. Hans största styrkor är att han är bra med puck och vågar hålla i den. Han har blivit bra skolad både i Skellefteå och av farsan. Han ger inte iväg pucken i onödan och vet vad han ska göra med den innan han får den. Sen är han jättefin på skridskorna.

*** Skadan före JVM…
Otroligt synd att han blev skadad då han skulle vara lagkapten och allt. Men jag är bara glad att det gick bra för han, det kunde ha blivit livsfarliga skador. Skönt att han mår bra nu. Han kom hem till oss i Umeå vid jul och det var skönt att få värna om honom och träffa honom. Att få se hans syn på saken, han såg den stora bilden och tänkte inte bara på hockeyn utan var glad för att han fortfarande hade livet och rösten i behåll.

*** ”Backfamiljen” där Samuel (22), Sebastian (19), Selma (17) och Selina (15) alla spelar backar men Simon (13) sticker ut och spelar forward…
Farsan var back, så det blev naturligt för oss. Jag och Sebbe var dessutom rätt bra på skridskorna när vi var unga så tränaren ville gärna ha oss där. Sen har tjejerna hängt på, men yngste brorsan spelar center och hävdar att han gör det för att han har mest talang. Han är jäkligt duktig men kanske behöver växa på sig lite, haha. 

[Mer om familjen Aho kan ni läsa HÄR]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *