Week of weeks

Hur det än låter. Hur det än vrids eller vänds på. Hur det än slutar.
Det här är veckan där SHLs toppstrid med allra största sannolikhet avgörs.
Ikväll, som första utmanare av tre, Växjö Lakers.

Det kändes som ett slag i solarplexus, eller de två ädla bollarna mellan mina håriga ben – Arvid Marklund och Norrans Hockeyblogg publicerade ett inlägg där allt jag planerat att lyfta inför veckan som väntar.
Det kommer i och för sig inte som en överraskning. Det är lätt att vinkla veckan som väntar på det här sättet då det faktiskt är en väldigt avgörande vecka.
Sen är Arvid en otroligt kompetent och knivskarp person som kanske inte fått det erkännande han förtjänat – foget som håller ihop Sveriges näst mest lästa hockeyblogg.

Hur som helst. Nog med beundran för inlandssonen, eller fjäsk som säkert vissa kommer kalla det men är det något jag lärt mig mina 28 år på Tellus är det att det gnälls och klagas alldeles för ofta – beröms alldeles för lite.
Matchveckan som inleds i Vida och avslutas hemma på lördag är viktigare än de nio poäng som står på spel. Nästa vecka väntar landslagsuppehåll och när pucken sedan släpps efter återstår bara tio matcher av grundserien.
Därför är känslan att det lag som kommer upp i kapacitet och spelar bäst i veckan också vinner serien. Både Frölunda och Skellefteå är alldeles för skickliga för att släppa greppet de eventuellt skaffat sig efter lördagens seriefinal.
Men som sagt, här är jag tvåa på pucken och för att läsa analysen av veckan som väntar ger jag er HÄR Arvids tankar, som alltså matchar mina men tydligen gick snabbare från hjärnbark till fingrar för honom än för mig.

Kvällens match då? Det blir inte lätt, Växjö är ett gäng som verkar gå längs samma spår i år som ifjol – långsamt för att sedan accelerera i slutet.
Tror ändå att Skellefteå grejar det ikväll och vinner med uddamålet.
Tack för mig. Fastän det var lite mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *