About Norman och mer tankar om gårdagen

Ett avslöjande är något alla journalister strävar efter. Något som oftast genererar en hel del trafik till webbsidan och en extra bulle till fredagsfikat.
Därför lär Jimmy Landström och André Samuelsson imorgon gå hem med en extra bulle i magen efter dagens avslöjande att Skellefteås John Norman är klar för Djurgårdens IF till nästa säsong.
Eller är han?

Det har florerat rykten ett tag att Djurgårdens IF jagar sin tidigare spelare John Norman till nästa års lagbygge och att de ligger betydligt bättre till i sina förhandlingar än vad Skellefteå gör.
Att John lockas av att flytta hem till Stockholm igen, närmare släkt och familj, är inget anmärkningsvärt eller oväntat. Flickvännen kommer också därifrån och går just nu arbetslös i Skellefteå, något som inte stärker Skellefteå AIKs aktier vid eventuella kontraktsförhandlingar.

John har varit Skellefteås genomgående bästa forward sedan omgång ett och i mina ögon borde en förlängning ha gjorts redan i säsongens första månader – innan han ytterligare utvecklats och övertygat övriga klubbar om vilken förstärkning han är.
Att han i februari fortfarande står utan kontrakt inför nästa säsong är för mig ett underkänt betyg till Skellefteå då Johns eventuella hemlängtan inte väger allt för mycket till Djurgårdens fördel.
John trivs i Skellefteå, både på och utanför isen, och har fått sin riktiga boost i karriären här uppe. Givetvis stärker det Skellefteås aktier och klubben har ett bra utgångsläge tack vare det.
Skellefteå har också minst lika stora ekonomiska muskler att spänna sig med som vad Djurgården har och Skellefteå ska i alla världar erbjuda forwarden lika mycket pengar vad Stockholmsklubben gör. Allt annat är, som jag redan skrivit, underkänt.

Avslutningsvis är min känsla att John återvänder till Djurgården nästa säsong, däremot är han ännu inte klar för klubben och att han skrivit på redan nu avfärdar jag.
Något som John själv också dementerar i en intervju till norran.Om/när det nu bekräftas kommer det också att skapa stora diskussioner om hur Skellefteå agerat. Men det tar vi då, fram till det ska vi försöka reda ut detta så gott det går.

*****************************************************************************************
Ikväll finns John med på isen när Skellefteå möter Malmö. En match där västerbottningarna har revansch att utkräva efter lördagens chockförlust.
I denna match kan vi dock redan se det problem som blir allt tydligare nu när #73 subtraherats från Skellefteås laguppställning:
Martin Lundberg tvingas vila på grund av en skada och Sebastian Ohlsson flygs in för att ersätta. Skadorna fortsätter att spöka för Skellefteå och ikväll spelar laget med tolv forwards – vad händer om/när nästa spelare skadas?
Skellefteås forwardssida har inte den bredd som de eftersträvar och för var dag går vi närmare dagen då det inte längre går att förstärka.
När presenterar Skellefteå sitt nyförvärv?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *