Skellefteå rycker i toppen efter komfortabel trepoängare i Malmö

För fjärde gången den här säsongen nollade Skellefteå ett lag från Skåne – Hanses nolla ikväll kan dock vara en av målvaktens lättaste nollor.
36 skott mot sig, men i ärlighetens namn kändes det aldrig speciellt farligt.

Skellefteå vann kvällens match komfortabelt utan att behöva anstränga sig i någon större utsträckning. Målen kom i psykologiskt viktiga lägen och defensivt var det sådär stabilt som laget gjort sig känt för de senaste åren. Även om det i ärlighetens namn aldrig var speciellt svårt. Malmös offensiv var i stort sett obefintlig och lagets kanadensare såg mest ut att åka runt i väntan på offseason och skönt häng i Karibien med en paraplydrink i ena handen – även om Mueller började matchen bra men även han såg i de sista två perioderna oerhört blek ut.
Malmö har gjort 37 mål på 21 matcher i Malmö Arena – det är nästan 20 mål mindre än jumbon Karlskrona.

Även om det var en enkel resa mot tre poäng så blev det ändå tre poäng, och Skellefteå fortsätter att visa hur genuint laget är även på sämre dagar.
Att laget har högst högstanivå går faktiskt att diskutera – men Skellefteå AIK anno 15/16 har utan tvekan överlägst högst lägstanivå och i mina ögon är det en betydligt värdefullare egenskap i ett lag.
Bäst ikväll – Sebastian Aho och Pär Lindholm. Sistnämnda fick också kröna sin insats med ett mål i slutet då John Norman var sådär skönt oegoistisk och passade pucken till Pär. Kanske för att även John såg hur bra Pär spelade ikväll och ville ge honom belöningen.

I Jönköping kunde hemmalaget HV71 besegra Frölunda med 5-3 i en målrik tillställning där Frölunda hämtade igen till 3-3 tidigt i tredje perioden men kvällen tillhörde HV och efter två snabba mål kontrollerade de sedan matchen fram till 60:00.
I och med kvällens förlust ser Frölunda nu Skellefteå rycka ifrån i toppen av tabellen. Det skiljer fem poäng inför lördagens stekheta seriefinal.
Vinst där för Skellefteå och västerbottningarna har åtta poängs ledning inför de avslutande tio omgångarna. Då känns det avgjort.
Kvällens förlust innebar också Frölundas femte nollpoängare de senaste nio matcherna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *