Skellefteå AIK – sämst i landet?

Skellefteå AIK är på många sätt ledande inom ishockeyn i vårt avlånga land.
Men när det kommer till att presentera nyförvärv är föreningen bland de sämsta.
När andra lag lägger ut kryptiska bilder på Instagram, kallar till stora presskonferenser eller presenterar före nedsläpp vid en SHL match lägger Skellefteå knappt krut på en webbtext.

Så var det klart, Johan Backlund är spelklar för Skellefteå efter många om och men. En nyhet som knappast kommer som en överraskning då det länge varit ”klart” men något har dragit ut på tiden.
När det nu är klart är det dock inte föreningen som via sin officiella hemsida går ut och presenterar sitt nyförvärv. Att både Swehockey och Mrmadhawk publicerar detta före är i mina ögon underkänt. Som klubb på denna nivå finns det en skyldighet att ge sina supportrar det senaste om sitt lag före alla andra.
Luleå lägger ut sin laguppställning på förmiddagen vid matchdag – hur underbart är inte det för en supporter som går runt och laddar inför match?
HV71 lägger ut filmklipp från spelarnas synvinkel och ger sina fans en härlig inblick bakom kulisserna. Återigen, underbart va?

Det är lite mer än en halvtimma sen Mrmadhawk lade ut nyheten om Skellefteås nyaste tillskott på sin blogg men på Skellefteå AIKs hemsida lyser uppdateringen med sin frånvaro.

Här har Skellefteå AIK mycket att förbättra. Sättet de hanterar sina nyheter och hur de gör reklam för sig själva. Det är lätt att rida med på någon slags framgångsvåg när laget går så bra som det gör men i 2016 räcker inte idrottsliga framgångar. Det krävs något mer som får ett evenemang, en match och ett lag att locka två kvällar i veckan.
Och där kanske ett av problemen till de sviktande publiksiffrorna ligger.

2 kommentarer

  1. Ja det är ju inte svårt att räkna ut vilket lag du håller på.
    Sitta och ge utlopp för egna funderingar på nätet kan vem som helst göra verkar det som.
    Hur Skellefteå AIK ger ut information eller hur dom inte gör det är något som bara Skellefteå AIK ska avgöra,inte någon supporter till dom onämbara.

    • Vet inte riktigt hur du tänker här eller vad du insinuerar?
      Att jag är Luleå eller Björklöven supporter?
      Då har du inte läst min blogg där jag bevakar och skriver om Skellefteå.

      Ha en fortsatt bra vecka Valter, men tänk dig för innan du kommer med påhopp igen. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *