Chans till revansch när upploppet påbörjas

Slutspelet kommer allt närmare – doften av underbara sjumatchersrysare når mig till och med här på Liljansberget i Umeå. Från och med ikväll inleds ett upplopp som går i tio matcher framöver.
Hockey när det är som bäst.
Först ut: Linköping i Linköping.

Efter en låååång vecka utan SHL-hockey är det ikväll återigen dags för sex domare runt om i landet att släppa pucken och förklara omgång 43 som påbörjad.
Det är tio dagar sedan det sist spelades en match i SHL, då var det den häftiga supermegaduperseriefinalen mellan Skellefteå AIK och Frölunda som låg i fokus.
Eller ja, Skellefteå har ju sen dess hunnit med att besegra Finland i både Örebro och Stockholm. (Vilka landskamper spelarna från svartgult gjorde!)

Om drygt 20 minuter kommer Skellefteå föräras chansen till revanschen på Linköping som senast vann i Skellefteå med ofina 2-5.
Kvällens motstånd är också ett av de lag som den senaste tiden visat upp den brantaste uppåtgående formkurvan – det blir alltså en tuff nöt att knäcka för serieledarna från Västerbotten, som inför match drabbats av ett par tunga avbräck;
Mattias Ritola och Niclas Burström har bägge tvingats lämna återbud under dagen vilket ger Tim Söderlund en ny chans, som trettonde forward.
I mål väljer Skellefteå att ställa Erik Hanses och det får ses som ett väntat val då han efter kvällens match inte lär få speciellt många fler chanser då slutspelet som bekant väntar runt hörnet.

Efter match kommer ni kunna läsa mina tankar om Skellefteås lagbygge, vad som väntar de kontraktslösa spelarna och spelare som finns på Skellefteås intresselista inför nästa säsong. Stay tuned kompisar!

Matchtips? 3-2 till Linköping.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *