Super-Janne tillbaka efter 107 dagars skadehelvete

När Skellefteå för drygt tio år sedan frälste en hel guldstad och kvalade sig upp till SHL var Färjestad en dynasti i svensk ishockey.
Fem år senare påbörjades ett maktskifte och nu, ett helt decennium efter avancemanget, har svart och gult ritat om kartan totalt.
Och Färjestad? De har bara vunnit 4 av de 22 senaste matcherna mot västerbottningarna.

Vill ni läsa mer om Skellefteås statistik mot Färjestad de senaste åren rekommenderar jag er att läsa min förhandstext som ni hittar i tidningen.
Länk till detta får ni här.Kortfattat kan jag i alla fall sammanfatta det som så att Skellefteå har chansen att för andra gången på fyra säsonger gå rent mot klassikerklubben från Karlstad. Säsongen 2012/2013 vann Skellefteå samtliga matcher och inför idag har de alltså, som redan sagt, chansen att upprepa den bedriften.

Matchens stora snackis är annars att skarprättaren från Suomussalmi gör comeback efter 107 dagar av rehabilitering, fysträning och läktarstöttning.
Med fem omgångar kvar behöver betydelsen av den förstärkningen för Skellefteå inte motiveras. Laget värvade inte innan fönstret stängde men Janne, eller Super-Janne som han kallas här i norr, kan nästan klassas som ett nyförvärv.
På sina 17 matcher han hann med innan skadan blev det 19 poäng fördelade på 9 mål och 10 assist.
Idag går han in i en hyperintressant kedja med Andrew Calof och Axel Holmström.

Matchtips:  2-2.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *