Grattis Skellefteå AIK – historiens bästa lag

Trots att Skellefteås krut var rejält blötlagt under jakten på seriesegern kan de tack vare Mattias Ritola och Luleå HF i kväll unna sig något extra då de från och med i dag kan titulera sig som historiska rekordtagare i svensk ishockey.

Om tankarna redan fanns på slutspelet låter jag vara osagt men kvällens insats höll definitivt inte några högre klass och vad vi bjöds på kan ha varit något av de tröttaste matcher på länge.
Men vad betyder egentligen ett par dumma utvisningar, ett dussin pass för mycket vid minst tre högklassiga målchanser eller ett allmänt ointresserat intryck en rekordkväll som denna?
Att laget inte presterade bättre än vad de gjorde ikväll är inte alls något som betyder att den stora växeln ska börja dras i.  Fokuset ligger redan på det kommande slutspelet där laget kommer gå in som stora favoriter och stor press – inte minst från sig själva.

Vi tar inte heller med oss poängen eller Ritolas vackra avslut från dagens match.
Vad som det kommer att snackas om och det största från den här kvällen är att Skellefteå för fjärde året i rad får en miljon kronor på kontot. Detta efter att ha varit den långa grundseriens bästa lag. Det lag som presterat bäst över tid, något som bör premieras bättre och belönas mer än vad det i dag gör.
Men nog om det, det här är Skellefteå AIKs kväll och nu kan vi till slut, när det nu som sagt är definitivt, säga så här:
GRATTIS SKELLEFTEÅ AIK.
Historiens bästa lag i svensk ishockey.

2 kommentarer

  1. Jag är otroligt stolt för det laget och föreningen har gjort över tid. Ni som har varit med hela resan skall sträcka på er ikväll. Det här är SVERIES BÄSTA LAG!
    Tack för det ni ger oss fans dag efter dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *