Guldkandidater kommer att ryka direkt i det bästa slutspelet på länge

För de flesta lagen i SHL återstår det nu två omgångar innan grundserien läggs till handlingarna men redan nu kan vi konstatera att årets slutspelsträd kommer vara det starkaste och mest öppna på många år.
Skellefteå AIK har skrattat hela vägen fram till final de senaste åren men i år lär vi få se betydligt längre matchserier och mindre skratt.

Ännu ett spekulativt inlägg som på tisdag kan visa sig vara helt onödigt då tabellen kan vara helt olik vad den är i dag.
Men nu är det som så att jag ändå vill spekulera, men framförallt konstatera:
Årets slutspel är det bästa på många år och redan i den första rundan kommer en aspirerande guldkandidat att gå till tidig fairway – eller solstol för den delen.
Eftersom Malmö Redhawks och Rögle BK i går blev definitivt cementerade i ingenmansland samt att Brynäs IF, HV 71 och Örebro HKs chanser att nå plats sju känns orealistiska är det vid slutspelsstrecket som kampen kommer att leva fram till sista omgången.
Vill också passa på att hylla just Malmö och Rögle. Som nykomlingar har de gjort precis vad som förväntats av dem och hållit sig kvar, att komma upp och gå direkt till slutspel är att vara orealistiska med sin målsättning efter avancemang och lagen har spelat precis efter sina förmågor och plockat poäng i rätt matcher.
Det ska framförallt bli spännande att se vad Malmö ställer för lag på isen nästa säsong, tror att de kan bli ett ruskigt bra lag framöver och att Mueller är en potentiell poängkung om han får en hel säsong och bra omgivning från omgång ett.

Så här tror jag att den kampen slutar (inom parentes nuvarande tabellplacering).
(5) Växjö Lakers 84 poäng
Schema: Frölunda HC borta och Luleå HF hemma.
Prognos: Tror att de tar tre poäng i båda matcher och slutar på 90 poäng.

(6) Djurgårdens IF 83 poäng.
Schema: Luleå HF borta, Färjestads BK hemma.
Prognos: Tror att de förlorar borta mot Luleå och vinner hemma mot Färjestad. Slutar på 86 poäng.

(7) Färjestads BK 83 poäng.
Schema: Brynäs IF borta, Brynäs IF hemma, Djurgårdens IF borta.
Prognos: Tror att de vinner dubbelmötet mot Brynäs och tar alla sex poäng där för att sen förlora mot Djurgården. Slutar på 89 poäng.

Sen kommer kampen om tredjeplatsen att leva in i sista omgången och för Skellefteå blir det en rätt intressant följetong då de inte riskerar att möta laget som slutar trea i grundserien. Kampen står mellan Luleå HF och Linköpings HC – vilka de hellre vill slippa låter jag vara osagt men det finns Pros and Cons med bägge lagen.

(3) Luleå HF 89 poäng.
Schema: Djurgårdens IF hemma, Växjö Lakers borta.
Prognos: Tror att de vinner hemma och förlorar borta. Slutar på 92 poäng.

(4) Linköpings HC 88 poäng.
Schema:  HV 71 hemma, Malmö Redhawks hemma.
Prognos: Har lättast spelschema och två hemmamatcher – vinner båda. Slutar på 94 poäng.

————————————————————————————————————-

Stämmer då mina hypoteser kommer tabellen att se ut så här när omgång 52 är done (har inte skrivit lag 8-10 och deras återstående matcher men där får ni läsa mellan raderna hur jag tippar att deras sista två matcher slutar.

1. Skellefteå AIK
2. Frölunda HC
3. Linköpings HC
4. Luleå HF
5. Växjö Lakers
6. Färjestad BK
7. Djurgårdens IF
8. Örebro HK
9. Brynäs IF
10. HV 71
11. Malmö
12. Rögle
13. Modo
14. Karlskrona

Slutar tabellen såhär innebär det att Djurgården möter HV 71 och Örebro HK möter Brynäs IF i kvalspelet till slutspelet. Där tror jag att Djurgården och Brynäs drar de längsta stråen och ger oss dessa kvartsfinalmatcher:

Skellefteå AIK – Brynäs IF
Frölunda HC – Djurgårdens IF
Linköpings HC – Färjestads BK
Luleå HF – Växjö Lakers.

Frågar ni mig betyder dessa kvartsfinalmatcher att minst tre lag med stor potential att vinna guldet åker redan i kvartsfinalen och att semifinalerna som i år kommer spelas hade kunnat vara finaler i vilka andra säsonger de senaste fem åren – som sagt, kvaliteten på ligan i år är sjukt vass.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *