Henrik Hetta uppges vara klar för Skellefteå AIK

I går Oscar Möller – i dag Henrik Hetta. Efter att det mesta de senaste veckorna handlat om spelare från befintliga truppen som ska ut har det i dagarna två skiftat över till att handla om spelare som ansluter. Och mer kommer det att bli.

Ingenting är klart förrän det presenteras på Skellefteå AIKs officiella hemsida men att Henrik Hetta nästa säsong spelar i just Skellefteå finner jag troligt med 99 procents säkerhet. En illa dold hemlighet som det snackats om länge och när den eminenta Johan Svensson, also known as Mrmadhawk, går ut med att det är klart.
Ja då är det klart.
Och Henrik Hetta i Skellefteå AIK ter sig på något sätt logiskt. En spelartyp och personlighet som känns formgjuten för lagbygget i Västerbotten. Det känns som att Strömsunds-fostrade centern kan bli nästa stora produkt ur Skellefteås fabrik.

Precis som Johan Svensson nämner i sin krönika, som ni också finner på hans blogg, går nog inte Hettas flyttlass norrut för miljoner i kronor. Nej, som många andra lär han ha uppmärksammat vad klubben gjort med spelare de senaste åren och hur de utvecklat talanger till stjärnor på löpande band – allt medans titel efter titel bärgats.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *