John Norman: ”Alla tänker hockey på samma sätt här i Skellefteå”

Han har ryktats vara på väg hem till Stockholm för att nästa år spela i Djurgårdens IF – men efter den här succésäsongen lär lockropen komma från betydligt fler håll.
”I can already hear the Siren calling from across the Atlantic” och från Ryssland lär rubeln göra sitt för att locka Skellefteå AIKs, ja kanske hela SHLs, hetaste forward som igår hänförde hemmapubliken med en tre plus ett meny.

John Norman är givetvis mannen jag skriver om och hattricket från i går en av anledningarna till att denna text når ut till er.
Men Norman är så mycket mer än ”bara” tre mål. Han är en spelare som varje dag visar hur en ofärdig produkt på ett par säsonger kan bli till en slutprodukt av absolut toppklass i Skellefteå AIK:s fabrik, organisation eller miljö. Kalla det vad ni vill.

6-1, varför vinner ni med så stora siffror?
– Jag tycker vi tar initiativet från start och spelar vårt spel. Sen är Mackan riktigt bra i mål också när de får sina lägen.

Visst borde han (Markus Svensson) nästan få ett assist på ditt sista mål va?
– Ja verkligen, en helt sjuk räddning. Det är nästan så att vi har vant oss vid att han är så här bra. Han är grym.

Hattrick – ditt andra i karriären.
– Alltid kul att göra mål och så. Men det viktigaste är att vi vinner, det spelar ingen roll hur mycket vi vinner med heller. Det är först till fyra som gäller och 0-0 när nästa match börjar.

Du börjar matchen i det här årets upplaga av PAJ-kedjan men får byta miljö redan i andra perioden. Varför?
– Jag vet inte varför. Det kändes bra i båda kedjorna, det var kanske bra att vi bytte med facit i hand haha. Men nä, jag, Calof och Pär skapade mycket i första perioden men som jag sagt tidigare spelar det inte så stor roll vem man spelar med. Alla tänker hockey på samma sätt här i Skellefteå.

Ny match fredag, vad blir viktigt för er då?
– Tufft att möta HV 71 på bortaplan. De smäller på mycket och kör hårt, sen börjar det om från 0-0 så det är bara att ladda om och göra sig redo för ny match.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *